Studenter vil i byggebranchen

På byggekoordinatoruddannelsen på Københavns Erhvervsakademi har 78 pct. af ansøgerne en gymnasial baggrund.

Flere unge med en gymnasial uddannelse vil ud på pladser som denne at arbejde. Arkivfoto (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

De seneste år er der blevet råbt og skreget på flere folk i specielt byggebranchen. Og nu ser det ud til at flere af de unge studenter, har valgt at lytte.

Således oplever byggeuddannelserne på erhvervsakademierne i både Køge og København fremgang i ansøgertallet. Og især fra unge med en gymnasial uddannelse har søgt ind.

Fakta om byggeriuddannelserne

Erhvervsakademi Sjælland, Køge:

Fremgang på 11 procent i ansøgere til byggekonstruktøruddannelsen:

  • 2016: 252 ansøgere
  • 2017: 280 ansøgere


Københavns Erhvervsakademi, KEA:

  • Fremgang på 10,1 procent i uddannelserne på byggerisporet på KEA.
  • 78 procent af ansøgerne til byggekoordinatoruddannelsen har en gymnasial baggrund.
  • 14 procent er piger - 86 procent er drenge.


Kilde: Erhvervsakademi Sjælland og Københavns Erhvervsakademi, KEA


Næsten 8 ud af 10 ansøgere til byggekoordinatoruddannelsen på KEA, Københavns Erhvervsakademi, har en gymnasial uddannelse. Samtidig er den generelle stigning for ansøgningen til erhvervsakademiet i Køge steget med 11 procent, mens den i København er steget med cirka 10 procent.

- Byggeriet har fået en anden status i samfundet med bæredygtigt byggeri, klimahuse og energivenlige boliger, oplever chef for KEAs byggeriafdeling, KEA BYG, Henriette Hall Andersen.

Alene uddannelsen til byggekoordinator på KEA har i år fået næsten dobbelt så mange ansøgere som sidste år. Og det er i stigende omfang ansøgere med en studentereksamen og ikke en håndværksmæssig baggrund, der søger ind.

- De ansøgere havde tidligere blikket rettet mod Arkitektskolen, men de har nu fået øjnene op for andre muligheder, siger Henriette Hall Andersen.

Hos Dansk Byggeri hilser underdirektør Louise Pihl de mange nye studenteransøgere velkommen og påpeger, at de nu skal et andet fokus under deres uddannelse.

- Det bliver ekstra vigtigt, at de i løbet af uddannelsestiden får en forståelse for arbejdsgangene ude på byggepladserne, og praktikken bliver meget vigtig, siger hun og fortsætter:

- Når du kommer med en faglært uddannelse som murer eller tømrer, så kender du branchen og processerne på byggepladsen, og det kan selvfølgelig være en fordel, siger hun.

Da byggekoordinatoruddannelsen blev lanceret i 2014, var andelen af ansøgere med boglig baggrund på 48 procent.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.