Studerende skal sikre godt naboskab i ny bydel i København

Studerende fra UCC hjælper Carlsberg Byen til et godt lokalmiljø, når bydelen står færdig.

Når Carlsberg Byen står færdig, skal der være et godt lokalmiljø. (Foto: Luxigon © Carlsberg Byen)

Hvordan får man et godt lokalsamfund i en ny bydel, hvad kan man gøre for at lokke borgerne til det lokale bibliotek, og hvordan får man forhindret hærværk?

Det skal pædagog- og lærerstuderende komme med innovative bud på i et nyt projekt, som Professionshøjskolen UCC, boligselskabet AKB, København og Kulturanstalten er gået sammen om.

Projektet, der hedder Nabohood, som skal sørge for, at lokalsamfundet bliver stærkt og godt, når den nye, københavnske bydel UCC Campus Carlsberg Byen står færdig d. 1. august 2016.

- Vi er forpligtet til at gå i dialog med de naboer, vi får i Carlsberg Byen for at få plantet fødderne solidt i jorden, siger Ane Kirstine Brandt, lektor på UCC, der selv flytter til Carlsberg Byen.

Beboere skal involveres

Nabohood-projektet foregår netop nu, og de 120 pædagog- og lærerstuderende, der er en del af projektet, skal komme med deres anderledes bud på at styrke lokalsamfundet nu og frem til midten af november.

Netop et velfungerende lokalmiljø er noget, som boligselskabet AKB, København prioriterer højt.

- De projekter, et boligselskab laver, har ingen effekt, hvis beboerne ikke er involveret. Vi skal sikre, at der er gode boliger og sørge for, at der er et godt miljø, siger konsulent i KAB, der administrerer AKB, København, Anette Hestlund.

Nye boliger og mere fællesskab

Og det er ufattelig vigtigt, at man fokuserer på lokalsamfundet, når man bygger nye boliger, som man gør med Carlsberg Byen. Det mener partner hos Gehl Architects, Kristian Villadsen.

- Det at skabe rum og kvarterer, hvor der er lokale pladser, er rigtig vigtigt for at bevare følelsen af at være en del af et fælles samfund, siger Kristian Villadsen.

UCC Campus Carlsberg Byen står endeligt færdig til sommer, hvor projektet forhåbentlig har betydet, at der er masser af muligheder for et godt lokalsamfund.