SU-ryttere er startet på 40 uddannelser

Erhvervsuddannelserne kæmper med elever, der snyder massivt ved at starte om og om igen på en uddannelse, for at score SU.

Erhvervsskolerne kæmper med elever, der snyder for at få SU. (© Nationalbanken)

De starter på uddannelse efter uddannelse uden at gennemføre dem. Til gengæld scorer de op til 68.000 kroner om året i SU.

Erhvervsuddannelserne kæmper med elever, der enten snyder massivt eller har så store problemer, at de ikke kan gennemføre en uddannelse, skriver avisen.dk.

Der er eksempler på, at elever er startet op til 40 gange på et studie og efterhånden er blevet op i 20’erne og 30’erne uden at gennemføre noget. Samtidig har en del opbygget en studiegæld på mellem 100. – 250.000 kroner.

De udnytter verdens bedste uddannelsessystem

På Hotel og Restaurantskolen i København har man måtte lave "afsløring af SU-Rytteri" til et fokusområde.

Ifølge uddannelseschef Mei-Li Carstensen kan man tydeligt spotte hvilke elever, der kun kommer for at hæve SU.

- Vi møder alt for mange, der kun er her for at få SU. Det er stærkt kritisabelt og stærkt amoralsk. De udnytter, at vi har verdens bedste uddannelsessystem, siger Mei-Li Carstensen, uddannelseschef på Hotel og Restaurantskolen, til Avisen.dk

Ingen loft for SU på ungdomsuddannelser

Når de unge gang på gang kan starte en uddannelse og få SU skyldes det,  at hvor man på videregående uddannelser kan man få max 70 måneders SU, så er der intet loft på ungdomsuddannelser.

Uddannelsesminister Morten Østergaard vil nu se på sagen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk