Sundhedsplatformen kan skrottes i 2022, men der er næppe flertal for det

Selv om flere partier har bedt Region Hovedstaden om at undersøge, hvornår man tidligst kan droppe Sundhedsplatformen, så er der ikke udsigt til, at det sker.

Siden Sundhedsplatformen gik i luften tilbage i 2016, er det væltet ind med klager over it-systemet. Vil man droppe systemet og erstatte det med et nyt, er det tidligst muligt i 2022. Arkivfoto (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Kritikken er haglet ned over Sundhedsplatformen, siden it-systemet blev indført i 2016.

Det skulle ellers gøre det lettere at være sundhedspersonale i Region Hovedstaden og Sjælland.

De mange klager har nu fået politikere fra Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Venstre, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti i Region Hovedstaden til at undersøge, om de kan droppe systemet igen.

Det viser sig, at det tidligst kan ske i 2022 på grund af en kontrakt med det amerikanske firma Epic, som står bag systemet, skriver Politiken.

Men det er der ikke politisk basis for at gøre, mener Christoffer Buster Reinhardt, der er politisk leder for De Konservative og formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

- Der er ikke et ordentligt beslutningsgrundlag endnu, og derfor er folk ikke klar til at afgøre, om de er for eller imod, siger han.

Alligevel mener Christoffer Buster Reinhardt, at det er vigtigt at holde muligheden for at vinke farvel til Sundhedsplatformen åben.

- Vi er meget bekymrede over de historier, der har været, og over, at så mange læger er utilfredse med at arbejde med Sundhedsplatformen. Derfor skylder vi både vores medarbejdere og vores patienter at undersøge det nærmere, mener han.

Også Venstres politiske leder i Region Hovedstaden, Martin Geertsen, afviser på nuværende tidspunkt at skifte Sundhedsplatformen ud med et andet it-system.

Det vil hverken være klogt eller nemt, siger han.

- Det ville koste regionen et sted mellem to og tre milliarder kroner som minimum. Dertil kommer oplæring af alle medarbejderne i nye it-systemer, og det, tror jeg ikke, er en situation, man ønsker at kaste sig ud i, siger Martin Geertsen.

Alligevel mener han, at det har været fornuftigt at undersøge muligheden for at komme ud af kontrakten, og hvad det vil koste.

- Man får en sikkerhed for, hvad der kan lade sig gøre juridisk. Den slags spørgsmål, mener jeg, er rimelige at stille, uanset hvilken holdning man har til Sundhedsplatformen, siger han.

Hos Liberal Alliance er Jacob Rosenberg, der er medlem af regionsrådet og overlæge på Herlev Hospital glad for, at der nu er kommet klarhed over forløbet.

- Man kan jo i hvert fald nu begynde at overveje, om der skal igangsættes et nyt udbud, så et nyt system kan overtage efter Sundhedsplatformen, siger han.

Han mener, at systemet som Region Midtjylland og Region Syddanmark har valgt at bruge er en oplagt erstatning, siger han til Politiken, som samtidig oplyser, at 2,1 milliarder være spildt, hvis Sundhedsplatformen bliver droppet.

Facebook
Twitter