Supercykelsti giver flere pendlere på to hjul

Supercykelstien Farumruten har fået flere pendlere til at skifte bilen ud med cyklen, viser en ny rapport.

Supercykelstier får flere op på cyklen og skaber mindre trængsel på vejene.Det viser i hvert fald en COWI-evaluering af supercykelstien Farumruten, som løber mellem Furesø, Gladsaxe og København.

Det kan vi sagtens mærke, men der er god plads endnu, så mange flere er velkomneKarsten Bruun, cykelpendlerFarumruten har nemlig fået 52 procent flere pendlere siden 2012, og en fjerdedel af de nye cykelpendlere er tidligere bilister.Cykelsti får flere op på sadlenDer er god plads endnu, så mange flere er velkomneKarsten Bruun, cykelpendlerKarsten Bruun tager dagligt turen fra Farum og ind til København, og han har lagt mærke til at flere tramper på arbejde end tidligere.- Det kan vi sagtens mærke, men der er god plads endnu, så mange flere er velkomne, siger han.

Og der er meget at vinde ved at tage cyklen frem for at holde i kø, siger han.- Jeg vil måske endda påstå, at det er hurtigere at tage cyklen i myldretiden. Det vigtige er, at der er højt tryk på dækkene, og at kæden er smurt, siger han.Vand på hovedstadspolitikeres mølleOg det glæder formand for miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, SF'eren Jens Mandrup, at supercykelstien har givet flere cyklister.- Det viser for mig, at det er helt rigtigt at investere i supercykelstier, fordi vi reducerer trængslen på vejene, vi får folk til at røre sig mere, og vi får mindre luftforurening, siger han og understreger, at der er flere supercykelstier på vej.

- Vi har faktisk planer om at bygge 28 supercykelstier i hovedstadsregionen, og når vi nu har Farumruten som eksempel, så er det for vores vedkommende blot en opgave at sige til kommunerne, at vi skal have bygget de her net. For det gør faktisk, at vi får mindre trængsel på vejene, siger han.

Facebook
Twitter