Svømmehaller døjer med lort og opkast: lukke bassiner

Størstedelen af svømmehallerne i hovedstadsområdet må lukke bassiner ned i perioder på grund af afføring i vandet.

16 ud af 17 svømmehaller i hovedstadsområdet oplevede sidste år at måtte lukke bassiner ned mindst én gang på grund af afføring eller opkast i vandet. (Foto: Malene Anthony Nielsen © Scanpix)

Det er nok ikke en nyhed, at de mindste kan have svært ved at kontrollere, hvad der kommer ud af begge ender.

Men når det sker nede i vandet, er det et stort problem for svømmehallernes brugere. Svømmehallerne skal nemlig lukke bassinerne ned og foretage en grundig rengøring, der kan tage op til 32 timer.

En rundringning foretaget af P4 København viser, at 16 ud af 17 adspurgte svømmehaller i hovedstadsområdet sidste år oplevede at måtte lukke bassiner ned mindst én gang på grund af afføring eller opkast i vandet.

I Valby Vandkulturhus måtte man lukke bassiner hele 28 gange i løbet af 2017.

Og det er til stor gene for både personalet og kunderne, hver gang det sker, fortæller Carsten Larsen, der er formand for Dansk Svømmebadsteknisk Forening.

- Det er jo irriterende, fordi vi må skuffe vores kunder, som dukker op til en lukket dør. Og klubberne kan ikke gennemføre den træning, som de har planlagt, siger Carsten Larsen.

Særligt i varmtvandsbassinerne, hvor babyer og småbørn holder til, opstår problemet. I svømmeklubben KVIK i Kastrup, der har 2.600 medlemmer, har man oplevet, at babybassinet skulle lukkes ned otte til ti gange inden for de sidste tre måneder.

En af dem, der har måtte gå slukøret fra babysvømning, er Marie Kristine von Eiben, hvis datter går til babysvømning.

- Det er et større logistisk arbejde at komme herhen, så man vil jo også gerne have noget for det, når man endelig kommer. Man betaler jo også penge for at gå her, og det er ikke småpenge, siger Marie Kristine von Eiben og fortsætter:

- Man bliver da frustreret, sur og ærgerlig. Men det kunne jo ligeså godt være sket for en selv, siger hun.

Og selvom det går ud over både svømmehallernes omsætning og svømmeholdene hver gang bassinerne skal renses, så er der tale om uheld i langt de fleste tilfælde, siger Carsten Larsen.

- Det er jo ikke noget, man gør for at genere, siger han.

Ifølge ham er der ikke andet at gøre end at blive ved med at opfordre forældrene til at give deres børn det rigtige svømmetøj på samt sikre, at afføringen bliver i svømmebleen.

- Det er noget, som både svømmehallerne og svømmeklubberne minder forældrene om, siger han.

Facebook
Twitter