Syge børn: Fædre bliver kørt ud på et sidespor

Hospitaler giver kun bopælsforældre besked. 85 procent af gangene er det moren.

I hovedstadsområdet er det kun den ene af forældrene, der får besked, når et barn skal opereres. (Foto: ? © Scanpix)

At se sit barn blive lagt på operationsbordet for at gennemgå en kompliceret operation er alle forældres mareridt. Men er du far til et barn i hovedstadsområdet, kan du ikke engang være sikker på at få besked om operationen.

Det viser en rundringning , som P4 København har lavet.

Her svarer alle hospitaler med en børneafdeling nemlig, at de sender informationerne til bopælsforælderen, og det er i 85 procent af tilfældene moren.

Det er et problem for ligestillingen, mener Ask Hesby Krogh, der er ligestillingsteamleder for Institut for Menneskerettigheder.

- Risikoen er, at der er nogle fædre, der bliver kørt ud på et sidespor, hvor de savner informationer om deres børn, som kan være ret væsentlige, når det handler om sundhedsvæsenet, siger Ask Hesby Krogh.

Han mener, at myndighederne burde kunne give begge forældre besked.

Regioner afviser kritik

I Region Hovedstaden og Sjælland melder man dog hus forbi på kritikken.

- Vi er også i stand til at håndtere de situationer, hvor det det giver problemer, at man sender informationen til den bopæl, hvor barnet bor, siger Jesper Olsen, der er sekretariatschef i Region Hovedstaden.

I en mail til P4 København skriver Region Sjælland, at de følger de nuværende regler på området.

"Det vil sige, at sygehusene sender en indkaldelse til barnet på dets folkeregisteradresse. Det praktisk vigtigste for vores sygehuse er, at barnet får indkaldelsen," skriver regionen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.