Synkronjubel i byråd over nyt kæmpe vandland

Der er stor tilfredshed med nyheden om, at Høje-Taastrup har planer om at lægge grund til verdens femtestørste vandland.

Vandlandet skal bygges i fem etaper. Finansieringen til første del er fundet, og første spadestik tages i oktober. (Foto: Høje-Taastrup Kommune © (c))

Den konservative borgmester Michael Ziegler løftede sløret for de milliarddyre planer i morges i Børsen, og der er opbakning til planerne selv fra de yderste røde partier i byrådet.

Hos Enhedslisten glæder man sig over udsigten til de mange arbejdspladser, som milliardbyggeriet kan betyde.

- Vi har jo en del arbejdsløse i Høje-Taastrup, så hvis der kan komme flere tusinde ikke-akademiske arbejdspladser her, kan jeg kun være tilfreds, siger Ole Hyldahl, som er partiets enlige byrådsmedlem.

Hos SF er byrådsmedlem Conny Trøjborg Krogh tilfreds med, at planerne sikrer borgerne fortsat fri adgang til de rekreative områder.

- Det har været en betingelse for mig, at borgerne i Høje-Taastrup fortsat får fri adgang til Hakkemosen og de rekreative områder, som ligger der, siger SF´s byrådsmedlem.

Hun ser fortrøstningsfuldt frem til det videre arbejde, hvor der nu skal udarbejdes en lokalplan, og forskellige parter skal høres inden det planlagte første spadestik allerede til oktober i år.

Conny Trøjborg Krogh og hendes byrådskolleger har dog kendt til planerne et stykke tid inden afsløringen i dag.

- Vi blev informeret allerede inden jul, vi og er gået meget stille med dørene indtil nu. Men borgmester Michael Ziegler har været god til at holde os informeret, siger hun.

Også Danmarks Naturfredningsforening i Høje-Taastrup mener, at et vandland kan blive godt for kommunen og ser frem til at blive hørt i den videre proces.

- Vi har et glimrende samarbejde med kommunen, så vi regner da med at blive involveret, så vi kan beskytte naturen i Hakkemosen, siger lokalformand Irene Jepsen.

Facebook
Twitter