Tag en dukkert i København: Politikere vil lave fri badning i Københavns Havn

Der er støtte fra Socialdemokratiet og Enhedslisten. Rådet for Større Badesikkerhed er bekymrede.

Der kommer i fremtiden flere steder i København, hvor man kan springe i bølgen blå, hvis det står til politikerne. (Foto: VIBEKE TOFT © Scanpix)

Snart bliver det måske muligt at få en dukkert tæt på Den Lille Havfrue eller ved Holmen i København.

I dag er det kun i særlige badezoner, man som badegæst kan slå sine folder i bølgen blå i Københavns Havn, men det vil et nyt forslag fra Konservatives gruppeformand på Københavns Rådhus Jacob Næsager (K) gøre op med, skriver Berlingske.

Han foreslår, at havnen nu skal gives fri, så det bliver muligt at bade langt de fleste steder i København, hvor det er sundhedsmæssigt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

- Der er rigtig mange københavnere, der i dag bader i havnen. Så i stedet for, at det er ulovligt, så vil jeg hellere vende den på hovedet og sige, at det skal være lovligt, fordi de alligevel gør det, siger han.

Men selvom der med forslaget vil være næsten frit lejde til at bade i havnen, så tror Jacob Næsager ikke, at det vil løbe løbsk.

- Hvis der er et sted, hvor der er en indsejling til en lystbådhavn, så kan de fleste regne ud, at man ikke skal hoppe på hovedet i havnen, hvor der er både, der sejler ind, siger han.

Der skal derfor sættes skilte op og advares mod de specifikke steder, hvor man stadig ikke skal hoppe i vandet.

Møder støtte fra S og EL

Forslaget bliver positivt modtaget af Socialdemokratiet og Enhedslisten i København, der begge er glade for idéen.

- Brugen af havnen er blevet anderledes. Der er ikke så mange, der sejler der længere. Så jeg mener godt, vi kan udvide området, hvor vi tillader folk at bade, siger Lars Weiss (S), gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation.

Også Enhedslisten er med på forslaget.

- Det er den helt rigtige vej at gå. Det skal være muligt at gå i vandet flere steder, end det er i dag. Det er rigtig træls, at borgere, som bader i havnen, bliver udsat for, at det er ulovligt, siger Ulrik Kohl, medlem af teknik- og miljøudvalget i København.

Sikkerheden skal være i orden

Som udgangspunkt bliver idéen om at sætte havnen fri for badegæster mødt positivt af Rådet for Større Badesikkerhed.

Men der skal laves nogle ting i havnen, før de vil støtte helt op om det.

- Det skal være sikkert, for dem der bader. Der er jo en del trafik i havnen som for eksempel havnebussen eller sejlklubber, så påsejlingsmuligheden er rimelig overhængende, siger Svend Hedegaard, formand for Rådet for Større Badesikkerhed.

Han er også bekymret for, at det kan blive svært at komme op af havnen, når man først er sprunget.

- Havnen er ikke beregnet til at bade i, så der mangler nogle stiger. Der er dybt, og man kan ikke finde fodfæste på bunden. Hvis man ikke fra kommunens side tænker på de her ting, så bliver det for risikabelt, siger Svend Hedegaard.

Med støtten fra S og EL er der flertal for at udvide bademulighederne i København.

Facebook
Twitter