Telemedicin har gjort livet meget lettere for hjertepatienten Søren

- Før havde jeg en fjende inden i. Nu har jeg i stedet en god ven, der holder øje med mig, siger 70-årige Søren Hall.

Hvad ville du sige til, at det organ, der sørger for, du lever, pludselig blev din fjende?

Den oplevelse har Søren Hall haft.

Et hjertesvigt ændrede totalt tilværelsen for den 70-årige teaterdirektør, men elektronisk overvågning i stedet for ugentlige hospitalsbesøg har hjulpet ham tilbage til en stort set normal hverdag.

Forsøget med såkaldt telemedicin har gjort tilværelsen både lettere og tryggere.

- Når ens hjerte svigter, mærker man hele tiden utrygheden. Hjertet er jo centrum for det hele. Pludselig føles det, som om man har fået en fjende, der sidder inde midt i én, siger han og fortsætter:

- Men med apparatet her føles det som om, jeg har en god ven herhjemme, der holder mig i hånden og våger over mig, fordi hospitalet hele tiden kan følge med, siger han.

Søren Hall har fået en sensor, som overvåger hans hjerte og automatisk sender oplysninger om puls, blodtryk og vejrtrækning ind til hans læger, så de kan gribe ind, hvis der er behov for det.

- Det er et fantastisk fremskridt det her, siger Søren Hall og fortsætter:

- Hver dag kan jeg måle mig selv og sende tingene af sted på min tablet. Så sidder der dygtige sygeplejersker, som tjekker tallene, og så kan vi enten ringe sammen eller lave en videokonference for at regulere min medicin, siger Søren Hall.

Det er nemlig langt fra alle hjertepatienter, der passer deres kontrolbesøg, og det kan i sidste ende være fatalt, hvis lægerne ikke opdager, at hjertet er begyndt at opføre sig uregelmæssigt.

Med metoden undgår Søren Hall cirka to hospitalsbesøg om ugen med deraf følgende ventetid på ambulatorier plus transporttiden.

- Jeg sparer en hulens masse tid, og så kan jeg også bedre følge med i mit sygdomsforløb, siger han.