Terrorangreb i Barcelona ændrer ikke på sikkerhed til Copenhagen Pride

På trods af terrorangrebet i Barcelona torsdag, ændrer Københavns Politi ikke på sikkerheden til paraden. Den er i forvejen stor, lyder det.

Deltagerne i Copenhagen Pride vil mærke øget sikkerhed, lyder det fra Københavns Politi. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2016) (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Mens der bliver kippet med regnbueflagene og danset på vognene, når Copenhagen Pride i dag bevæger sig igennem København, så vil gæsterne til optoget kunne mærke en øget sikkerhed.

Det sker dog ikke på grund af terrorangrebet i Barcelona torsdag, men på grund af det generelle trusselsbillede, lyder det fra Københavns Politi.

- Vi har i forvejen planlagt et stort sikkerhedsmæssigt setup i forhold til paraden. Angrebet i Barcelona ændrer ikke på det, for det var i forvejen ret markant, siger Jens Jespersen, politiinspektør ved Københavns Politi.

Ifølge Jens Jespersen vil der være både synligt og ikke-synligt politi til stede i paraden. Samtidig vil sideveje være afspærret.

- Der er ikke noget, der tilsiger, at det skulle være farligere at deltage i priden i år i forhold til sidste år. Så min opfordring er, at man skal gå ud og give den gas og holde en fest, som man plejer at gøre, siger Jens Jespersen.

Foruden politiet har Copenhagen Pride også godt 150 såkaldte parade-guider, der skal få paraden sikkert af sted, siger Thomas K. Rasmussen, kommunikationschef i Copenhagen Pride.

Paraden begynder ved Frederiksberg Rådhus klokken 13.00 og går over Frederiksberg Allé til Vesterbrogade, Hammerichsgade, Jarmers Plads og Vestervoldgade og slutter på Rådhuspladsen omkring klokken 15.00.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.