Thomas flyttede fra København til Odder: Bedst for børnene

Når københavnerne flytter, er det sjældent til Odder.

I 2012 flyttede Thomas Booker fra København til Odder. Her kunne børnene lege ved vejen uden at frygte trafikken og gå til svømning uden at skulle stå på venteliste. (Foto: Ingelise Carlsen)

Thomas Booker er med i en eksklusiv klub: gruppen af mennesker, der er flyttet fra Københavns Kommune til Odder Kommune. Dem er der nemlig ikke mange af.

Godt nok flytter op mod 45.000 københavnere hvert år til en anden kommune, men kun cirka 40 af dem, sender flyttebilen til Odder.

En af dem er Thomas Booker. I 2012, efter at have boet i København siden 1997, flyttede han, hustruen og to børn til Odder. De ville have mere plads.

Børnene kan lege sikkert og skal ikke stå på venteliste

- Vi kunne ikke finde et stort nok hus med have, der var til at betale lige omkring København. Vi kiggede også længere væk, men vi skulle til Fredensborg for at finde noget, der var nogenlunde rigtigt. Og der ville vi få for lang transport tid til og fra arbejde i København.

Og så blev det Odder, Thomas’ hustrus barndomskommune. Uden job på hånden flyttede han og familien til Østjylland.

- Vi fik huset og haven, vi gerne ville have. Jeg fandt et job i Aarhus, som jeg hurtigt kan komme til. Børnene kan lege ved vejen uden at skulle være bange for trafikken. Og de kan gå til idræt og svømning uden at skulle stå på venteliste. Her er et andet tempo, men stadig alt det, vi har brug for.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.