Tilbagebetaling af fortovsgebyrer betyder mindre vedligehold af broer og veje i København

Grundejere i fortovsordning skal have i alt 64,8 millioner kroner tilbage.

Det er blandt andet en planlagt renovering af Haraldsgade på ydre Østerbro, der bliver udskudt. (Foto: JAN JØRGENSEN © Scanpix)

Det får konsekvenser for andre områder i byen, at Teknik- og Miljøforvaltningen i København i flere år har opkrævet for høje gebyrer for at holde fortovene rene for cirka 4.000 grundejere.

For at finansiere tilbagebetalingen skruer forvaltningen nemlig ned for vedligeholdelsen af byens broer resten af året, ligesom renoveringsarbejde i flere gader bliver udskudt.

Det fremgår af en redegørelse fra forvaltningen.

Blandt andet bliver en genopretning af Haraldsgade på Østerbro udskudt. Det ærgrer lokaludvalgsformand Allan Marouf, der peger på, at flere års tung trafik til metrobyggeriet i den ene ende af gaden har sat sit præg på asfalten, der mange steder er lappet sammen.

- Jeg synes, det er hamrende ærgerligt, at man har udskudt genopretningen af gaden, for den trænger til en kærlig hånd. Jeg regner stærkt med, at politikerne så prioriterer gaden til næste år, siger han.

Indtil gaden får den planlagte renovering, opfordrer han beboerne i kvarteret til at give kommunen besked om huller i asfalten og knækkede fliser via appen ’Praj Kommunen’.

Udover at flere projekter bliver udskudt, optager Teknik- og Miljøforvaltningen et internt lån i kommunen på 20 millioner kroner for at finansiere tilbagebetalingen.

Flere partier på rådhuset så gerne, at forvaltningen tog et større lån for at gennemføre de planlagte vejprojekter i år, men det er der ikke flertal for.

- Vi har været ude til københavnerne og sige, at de her serviceforbedringer kommer, og så er det kun rimeligt, at vi leverer på det og går i gang med det, siger Radikales gruppeformand i København, Mette Annelie Rasmussen.

Borgmester: Vi glemmer det ikke

Fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergaard Madsen (EL) ærgrer sig over, at vejprojekterne må udskydes, men hun forsikrer, at de bliver gennemført til næste år.

- Vi har aftalt, at de kun bliver udskudt et år. Det skal ikke op til en ny forhandling, der er afsat penge til dem. Jeg kan sagtens forstå, at beboerne er utålmodige, men projekterne bliver ikke droppet.

Hun mener ikke, at det vil være fornuftigt at optage et større internt lån for at undgå at udskyde renoveringen af blandt andet Haraldsgade.

- Så risikerer vi bare, at vi næste år må udskyde andre projekter. Selvom det er et internt lån, skal pengene betales tilbage, og hvis vi skal undgå besparelser på andre områder, er vi nødt til at være konservative med at låne penge.

Teknik- og Miljøforvaltningen har allerede betalt 17,5 millioner kroner tilbage til grundejerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk