Tinder og datingsider hitter: Singler klikker sig til kærlighed

For mange starter jagten ved tasterne, når de skal finde en kæreste - især i hovedstadsområdet.

Dating er i stor stil rykket på internettet og foregår på alt fra hjemmesider til dating-apps som Tinder. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Engang var forelskelser noget, der begyndte med stjålne blikke på arbejdspladsen eller en sød træner nede i fitnesscentret. Men i dag starter kærligheden for rigtig mange mennesker med internettet og telefonen.

Ikke mindst i hovedstadsområdet, hvor otte procent af befolkningen dater på nettet eller via dating-apps. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er også en tendens som Michael Brautsch, sognepræst på Frederiksberg, kan genkende.

- Jeg kan bestemt mærke, at der er flere, der har mødt hinanden over nettet. Det er simpelthen noget, folk fortæller mig, når jeg spørger ind til deres historie, siger han.

En af dem, der har kastet sig over netdating er 33-årige Charlotte Hardt-Madsen fra Frederiksberg.

Da hun for fem år siden oprettede en bruger på dating-appen Tinder var det egentlig mest som tidsfordriv. Men efter noget tid faldt hun i snak med en fyr, som hun besluttede sig for at mødes med.

- Jeg var egentlig nervøs for, om billedet ville holde. For man kan jo godt have kemi på skrift og så ikke i virkeligheden, siger hun.

For Charlotte Hardt-Madsen viste det sig at være en rigtig god oplevelse.

- Det udviklede sig sådan, at vi lynhurtigt blev forelskede, og så kunne vi sådan set bare ikke lade være med at være kærester, siger hun.

Sognepræst Michael Brautsch oplever også, at det er alle aldre og typer, der finder kærligheden via nettet.

- Det er både yngre mennesker, men også midaldrende. Det er folk, der skal giftes for første gang, men også nogle som har fundet lykken for anden eller tredje gang med en partner, siger han.

I Charlotte Hardt-Madsens tilfælde resulterede Tinder-daten i en datter. Men efter et års tid gik forholdet som kærester i stykker.

Og selvom de stadig har et godt forhold, så er hun ikke i tvivl om, hvordan det kommer til at foregå, når hun igen skal til at lede efter en kæreste.

- Det kommer til at foregå i den virkelige verden. Men jeg skal ikke udelukke, at jeg kommer til at bruge Tinder til sjov og ballade, og at en Tinder-date vil kunne udvikle sig til en kæreste, siger hun.

FacebookTwitter