Tingbjerg-købmand: Nu bliver jeg 10 år mere

Den lokale købmand i Tingbjerg glæder sig over, at kommunen vil investere over en halv milliard kroner i det belastede område.

Den socialt belastede bydel, Tingbjerg, skal ikke længere være på regeringens ghettoliste. (Foto: Christian Stemann © P4 København)

Flere beboere, nye boligformer, bedre by- og butiksliv og flere veje ind og ud af Tingbjerg. Det er noget af det, der skal kendetegne Tingbjerg i fremtiden, hvis visionerne i en ny strategi bliver til virkelighed.

Den socialt belastede bydel Tingbjerg skal ikke længere være på regeringens ghettoliste, og derfor vil Københavns Kommune nu investere over en halv milliard kroner de næste ti år.

Den lokale købmand er begejstret over tiltaget.

- Jeg er positiv. Jeg bliver alle 10 år. Det glædelige er, at det er lavet rigtig professionelt denne her gang, så de 10 år kan godt kortes ned til otte år, tror jeg, siger Bent Kristensen, der er bestyrer af den lokale købmandsbutik i området.

Et område i klar bedring

Butikken har ligget der i de seneste ni år, og Bent Kristensen har efter nogle hårde år oplevet en klar fremgang i Tingbjerg.

- For fire-fem år siden var der meget utrygt herude, da vi havde de banderelaterede skyderier. Det er holdt op, og i de sidste par år er det gået rigtig fremad, fortæller han og fortsætter:

- Vi får i øjeblikket bygget et kulturhus, som også skaber noget aktivitet herude. Det eneste vi mangler, særlig for erhvervsdelen, er, at vi får nogle bedre tilkørelsesforhold. Og det er det, der er blevet vedtaget, hvilket er guld værd. Det vil give et helt andet liv her i Tingbjerg, siger han.

Byudviklingsstrategien vil i de kommende måneder vandre igennem fem af kommunens syv politiske udvalg for til slut at komme til afstemning i Københavns borgerrepræsentation i august.

Facebook
Twitter