Togpassagerer gnubber albuer i populær metro

Voldsom passagerstigning får metroen til at øge sikkerheden med nye perrondøre og flere tog.

Der trængsel i metroen. 57,2 millioner passagerer kørte sidste år med metroen i København. Det er 1,2 millioner flere end i 2014. (Foto: Charlotte Striib)

Det bliver mere og mere populært at tage metroen.

Sidste år hoppede omkring 100.000 flere passagerer på metroen hver eneste måned. Det er 1,2 millioner flere end i 2014, viser tal fra Metroselskabet.

Den voldsomme passagerstigning får Metroselskabet til at skrue op for passagersikkerheden i undergrunden, blandt andet i form af flere tog, fortæller kundedirektør, Rebekka Nymark.

- Vi har sat perrondøre op på vores stationer over jorden. Det giver færre driftsforstyrrelser, som gør det muligt at indsætte flere tog ind i myldretiden, siger hun.

Det er særligt Nørreport, Kongens Nytorv og Københavns Lufthavn, der har mange besøgende på perronerne. De tre stationer blev besøgt af godt 25 millioner passagerer i 2015.

Pensionist og metropassager, Marianne Nielsen, har godt lagt mærke til de mange medpassagerer. Hun har ofte svært ved at nå ind i de overfyldte toge, før dørene lukker.

- Folk med cykler, barnevogne og kufferter fylder meget, og gør det svært at være der. Folk bliver aggressive, siger hun.

Ifølge Metroselskabet hænger stigningen i passagertallet blandt andet sammen med, at flere flytter til København.

Metroselskabet forventer yderligere stigninger i de kommende år, og derfor lancerer man snart en adfærdskampagne, der skal få passagererne til at huske den gode opførsel, når de rejser med metroen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.