Trafikforsker enig i kritik: Den kollektive trafik skal hænge bedre sammen

Ny undersøgelse blandt borgerne i hovedstadsområdet afslører stor utilfredshed med den offentlige trafik.

Over halvdelen af borgerne i hovedstaden mener, at forholdene for togpassagerer skal forbedres. (Foto: Andreas Beck © Scanpix)

Den offentlige transport i Region Hovedstaden får hårde ord med på vejen i en undersøgelse, som regionen offentliggør i dag.

Her har man spurgt tusind borgere om deres ønsker til trafikale forbedringer. Fire ud af ti svarer, at den offentlige transport er for langsom, at den ikke hænger godt nok sammen, og at den er upålidelig.

Trafikforsker Per Homann Jespersen fra Roskilde Universitet bakker delvist op om kritikken.

- Den offentlige transport kunne være bedre. Undersøgelsen peger på, at vi mangler at få koordineret den kollektive indsats bedre, siger han.

Per Homann Jespersen mener, at de forskellige trafikselskaber kunne gøre mere for at få en bedre sammenhæng i køreplanerne og sørge for bedre parkeringsforhold for cyklister og bilister ved S-togstationerne, så flere kan skifte til bus eller tog.

- Vi har brug for bedre sammenhæng i den kollektive trafik. Den skal være hurtigere og lettere at bruge. Derfor skal vi se på hele rejsen. Fra dør til dør, siger han.

Undersøgelsen viser også, at det især er borgere uden for København, der er kritiske over for den offentlige transport. Det får Per Homann Jespersen til at pege på en anden mulig forklaring på den hårde kritik.

- Det kan også være udtryk for, at jo sjældnere man bruger den kollektive transport, jo mere utilfreds er man med kvaliteten af den, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.