Tre DHL-løbere fik hjertestop under firma-stafet

Det kunne være endt fatalt, da tre løbere i tirsdag aften fik hjertestop under DHL-stafetten i Fælledparken.

1, 2, 3 - LØB! Der er fart over feltet, når den traditionsrige DHL-stafet løber af stablen. Men lyt til din egen krop og løb ikke hurtigere end du formår, lyder rådet fra direktør i Sparta Løb, Dorte Vibjerg (© Sparta)

Under tirsdagens DHL-løb fik 3 løbere hjertestop under den 5 kilometer lange rute i Fælledparken i København.

Løbets beredskab måtte derfor rykke ud for at give livreddende førstehjælp, fortæller Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Løb, der arrangerer DHL i København.

DHL er et stafetløb for firmaer og offentlige myndigheder, der bliver holdt i København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Beredskabet var effektivt

- Når man samler så mange mennesker på et sted, så ved vi, at sådan noget kan ske. Vi har lignende tilfælde hvert år, og det er derfor, vi har et effektivt beredskab, siger Dorte Vibjerg.

På de fem dage som DHL-stafetten varer i København, løber omkring 120.000 mennesker over målstregen.

Godt råd: Lyt til din krop

Under DHL-stafetten bærer løberne en depeche med en indbygget chip i, der måler, hvor hurtigt distancen løbes. Det kan pirke til konkurrence-genet og få løberne til at presse sig ekstra meget.

Så selvom man aldrig kan udelukke alvorlige skader og hændelser, så kan et par gode råd sænke risikoen, fortæller Dorte Vibjerg:

- Man skal lytte til sig selv og ikke starte for hurtigt ud. Det frister jo, når man får en stafet i hånden, men slå koldt vand i blodet og løb i dit eget tempo, lyder rådet fra Dorte Vibjerg.

Ifølge Dorte Vibjerg er de tre, der blev ramt af hjertestop, alle i bedring.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk