Trods millioninvesteringer: Hovedstadsborgere vil have bedre cykelforhold

En ny undersøgelse viser, at 68 procent af borgerne i Region Hovedstaden mener, at det er vigtigt at forbedre cykelforholdene

Cykelslangen i København er blot en af mange investeringer på cykelområdet de seneste år. (Foto: Betina Garcia © Scanpix)

Supercykelstier og cykelbroer er ikke nok. Bedre forhold for cyklisterne står fortsat meget højt på den trafikale ønskeseddel hos borgere i Region Hovedstaden.

Det viser en undersøgelse, som regionen offentliggør mandag.

Her har man spurgt 1.000 borgere, hvad deres ønsker er til forbedringer af trafikken i hovedstadsområdet. 68 procent svarer, at bedre forhold for cyklisterne er vigtigt eller meget vigtigt.

Den nyhed vækker begejstring hos Cyklistforbundets direktør, Klaus Bondam, som sender borgernes ønske direkte videre til beslutningstagerne.

- Jeg vil da bare håbe, at politikerne i kommunerne, regionerne og på nationalt plan gør sig bevidst, at der er en meget stor gruppe borgere, der efterspørger det her, siger han.

Masser af forbedringspotentiale

De seneste år har hovedstadsområdet og især København kastet millioner efter forbedret infrastruktur for cyklisterne. Men ikke en gang titlen som en af verdens førende cykelbyer har altså stillet borgerne tilfreds. Og det forstår Klaus Bondam godt.

- Der er masser af forbedringspotentiale både i og uden for København. Blandt andet i forhold til supercykelstier, at sikre flest mulige uafbrudte forløb og cykelparkering.

Det tror jeg, at enhver, der cykler i København, er klar over er et område, hvor vi virkeligt står tilbage, mener Klaus Bondam.

Det viser undersøgelsen:

  • 68 procent mener, det er "vigtigt" eller "meget vigtigt" at forbedre forholdene for cyklister.
  • 62 procent mener, det er "vigtigt" eller "meget vigtigt" at gøre det lettere at skifte mellem forskellige transportmuligheder.
  • 56 procent mener, det er "vigtigt" eller "meget vigtigt" at forbedre forholdene for buspassagerer.
  • 55 procent mener, det er "vigtigt" eller "meget vigtigt" at forbedre forholdene for togpassagerer.
  • 55 procent mener, det er "vigtigt" eller "meget vigtigt" at forbedre forholdene for metroens passagerer.
  • 43 procent mener, det er "vigtigt" eller "meget vigtigt" at forbedre forholdene for bilisterne.

    Kilde: Survey om infrastruktur i Region Hovedstaden

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.