Turist-træthed i København: Brokvartererne skal afløse Nyhavn og Den Lille Havfrue

Wonderful Copenhagen vil sprede turisterne ud til brokvarterne og Frederiksberg.

Hvis ikke de lokale københavnere skal blive trætte af selfiestænger, bæltetasker og røde dobbeltdækkerbusser, så skal turisterne spredes ud i byen. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig © Scanpix)

Lange køer foran isboderne, menneskemylder i Nyhavn og klumper af folk foran Den lille havfrue.

Sådan ser turistbilledet ud i København i dag, hvor det især er indre København, der lægger brosten til turisterne.

Men en ny undersøgelse, som Wonderful Copenhagen arbejder på, viser, at beboerne i Indre By støtter turismen i mindre grad end de øvrige bydele. Det skriver Berlingske.

Hvis ikke de lokale københavnere skal blive trætte turist-masserne, skal de spredes ud i byen.

- De lokale oplever det meget intensivt. Det er noget vi skal arbejde pro-aktivt med, så vi ikke har en lokalbefolkning, der bliver trætte af turisterne, siger udviklingschef i Wonderful Copenhagen, Signe Jungersted.

I storbyer som Barcelona, Venedig og Amsterdam er lokalbefolkningen nemlig så trætte af den massive turisme, at der har været demonstrationer og ligefrem punkterede dæk på turistbusser.

For at undgå den udvikling i København vil Wonderful Copenhagen samarbejde med Københavns kommune om at gøre reklame for bydele som Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg.

- Der er rigtigt mange, der i dag rejser for at opleve det lokale, og det kan man opleve i brokvartererne. Der kommer man tæt på det lokale liv. Der sker rigtigt meget, når man kommer lidt uden for Indre by, siger Signe Jungersted.

Det er den helt rigtig vej at gå at satse på at sprede turismen bredere ud til resten af København, lyder det fra Jens Friis Jensen, der er turismeforsker på RUC. 

Han mener, det stemmer fint med en lokal turisme-trend.

- Det matcher i virkeligheden rigtig godt med den grundlæggende efterspørgsel på at finde ud af, hvordan københavnerne lever deres liv. Og det kan man opleve derude (på brokvartererne, red.), siger Jens Friis Jensen.

For det er netop københavnerne, som turisterne kommer for at opleve. Derfor vil det være ærgerligt, hvis der kommer en modvillig stemning mod turister i landets hovedstad, siger han.

- Københavnerne og livet i København er en af de store attraktioner. Derfor er man afhængig af, at man har en lokalbefolkning, der synes, det er sjovt, siger Jens Friis Jensen.

Facebook
Twitter