Tusindvis af nye p-pladser kan være på vej til københavnerne

Københavns Kommune har mange tusind p-pladser til gode hos bygherrer, som ikke har bygget så meget parkering, som de er forpligtet til. Et politisk flertal vil nu indkræve pladserne til de trængte bilister.

Der er rift om parkeringspladserne i København, og den trængsel vil et flertal af de københavnske politikere nu lette. (Foto: Stine Kjær Petersen © DR)

Der er godt nyt på vej til københavnere, der hver dag må cirkulere rundt i gaderne for at finde en plads til bilen.

I Københavns Kommune har politikerne tilsluttet sig en ny byggelov, som betyder, at bygherrer skal betale penge til en fond, hvis deres byggerier ikke har nok parkeringspladser. Med fonden får kommunen penge til at oprette tusindvis af tiltrængte p-pladser:

- Nu, hvor behovet er rigtig stort, og mange københavnske familier ikke kan finde pladser til deres biler, mener jeg, at det er det rigtige tidspunkt, at vi kommer med p-fondene, siger Socialdemokraternes medlem af Københavns Teknik- og Miljøudvalg, Jakob Hougaard.

Københavnerne kan få 4.000 nye p-pladser

I alt har København 12.500 parkeringspladser til gode hos bygherrer, men ifølge Jakob Hougaard er det ikke realistisk at håbe på så mange nye pladser:

- Jeg mener, at man skal tage et hensyn til boligselskaberne, som skal være med til at finansiere pladserne og finde et niveau, som passer, siger den københavnske politiker.

Han anslår, at 4.000 nye p-pladser er nok til at afhjælpe manglen på p-pladser uden at rippe bygherren eller boligselskabet. Og med den socialdemokratiske tommel op, danner sig der et politisk flertal på rådhuset for planen om flere p-pladser.

Borgmester og Konservative er ikke optimistiske

På trods af det politiske flertal, som De Konservative også har tilsluttet sig, er konservative Jakob Næsager ikke overbevist om, at p-pladserne nu også bliver en realitet. Det kræver, at kommunen får penge op ad lommen:

- Kommunen skal stadig betale halvdelen af p-pladserne, og det er der ikke afsat penge til. Så længe den halvdel mangler, kommer der ingen parkeringspladser, siger Jakob Næsager.

Og spørger man Københavns teknik- og miljøborgmester, hjælper han nødigt flere p-pladser på vej:

- Hvis det står til mig, skal vi være meget varsomme med at satse på flere parkingspladser til biler. Det er kollektiv trafik og cykler, som vi skal satse på, siger borgmester Morten Kabell fra Enhedslisten. 

 

 

 

 

Facebook
Twitter