Ud med Times New Roman: Ny skrifttype inspireret af København

En ny skrifttype skal markedsføre byen. Designerne håber, at både almindelige mennesker og det offentlige vil adoptere de nye bogstaver.

De brede og lave former på bogstaverne skal illustrere Københavns udtryk, siger designerne bag den nye skrifttype. (Foto: www.fontpartners.com)

Times New Roman, Comic Sans og Arial. Der er masser af skrifttyper at vælge imellem, når man åbner skriveprogrammet på sin computer.

Og nu er der kommet en helt ny til.

Tre designerne har udviklet en ny skrifttype, som er inspireret af København, og de små, lave, brede bogstaver skal være med til at markedsføre byen:

- Vi har taget udgangspunkt i, hvordan København er som by. Det er jo ikke New York, vi taler om her. Det er en lille, lav og venlig hovedstad, og derfor har bogstaverne fået den form, de har, siger Morten Rostgaard Olsen, grafisk designer.

Skrifttype får følge af symboler

Københavnske seværdigheder som Zoologisk Haves tårn, Grundtvigs Kirke og Planetariet har også fundet vej til det nyudformede alfabet.

Idéen er at brande Danmarks hovedstad, siger Morten Rostgaard Olsen:

- Vores udgangspunkt er, at København skal markedsføres som en større virksomhed, og det kræver, at man udover byvåbnet har sin egen skrifttype. Derudover har vi også udviklet piktogrammer, som kan underbygge skriftens budskab om, at København er en interessant by, siger han.

Med skrifttypen følger også en række symboler, der forestiller Københavns vartegn og ornamenter, som er inspireret af Københavns Rådhus. (Foto: www.fontpartners.com)

Kan frit downloades

Indtil videre er skriften lagt ud på nettet, så alle kan downloade den.

Morten Rostgaard Olsen håber dog på, at skrifttypen vil nå bredt ud og pynte i offentligheden:

- Lige nu er det lidt et rod. Københavns Kommune bruger tre forskellige skrifttyper, lyder det fra designeren:

- Det kunne være interessant, hvis vi kunne få et samarbejde med Københavns Kommune eller Wonderful Copenhagen, så projektet kunne komme lidt længere og implementere skriften på for eksempel vejskilte, siger Morten Rostgaard Olsen.

Kommune afviser ikke egen skrift

Ifølge fagbladet Journalisten er Københavns Kommune ikke afvisende over for idéen om at bruge den nye font. Men det ville ikke blive aktuelt uden et udbud, hvis kommunen vil have sin egen skrifttype.

En af de designere bag skrifttypen har også tidligere lavet en skrifttype til byen Helsingør.

Skrifttypen til københavnerne kan downloades her.

FacebookTwitter