Udendørs fitness lukker: Store byer også klar til at lukke legepladser og parker

I landets største byer er det ikke længere tilladt at benytte udendørs fitness faciliteter.

På dage med hjemmearbejde og lukkede døre til det lokale fitness-center kan det være fristende at benytte de udendørs træningsredskaber, som findes i flere større byer.

Fra lørdag formiddag er det dog ikke længere tilladt. Udendørs fitness-områder i København, Aarhus, Odense og Aalborg spærres af eller lukkes ned for at mindske risikoen for smittespredning af coronavirusset.

Borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen (S) og politidirektør Anne Marie Roum Svendsen fortalte på et pressemøde lørdag formiddag, hvordan politiet vil håndhæve det nye forsamlingsforbud. (Foto: DR Nyheder)

Det meddelte politidirektører og borgmestre på pressemøder i de forskellige byer lørdag formiddag.

- Vi bliver nødt til at alle sammen at undgå at være for tæt sammen og i det hele taget tage hensyn, fordi alle de mange store tiltag, der er blevet taget, kan blive sat over styr på en weekend med godt vejr, hvis folk forsamles i større grupper, siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

I Aalborg lukker i alt 10 såkaldte fitness points, og i Odense lukker 12 udendørs fitness-områder.

Klar til at lukke legepladser og parker

Det er stadig tilladt at benytte legepladser og parker, og det er en odenseansk familie glad for. Margrethe Hjerrild og Esben Pedersen har to små børn, og familien smuttede tidligt ud af døren her til morgen for at bruge legepladsen ved Odense Å.

- Hvis der var mange mennesker, så ville vi ikke have brugt legepladsen, siger Esben Pedersen som til daglig er it-supporter.

Margrethe Hjerrild er på barsel og håber, at andre forældre vil holde sig opdateret, så børnene ikke bidrager til flere smittekæder:

- Som forældre er det vigtigt, at vi er opmærksomme på, at der ikke er for mange på legepladserne, og at vi holder afstand, siger hun.

Margrethe Hjerrild og Esben Pedersen er glade for, at de sammen med deres to små børn fortsat kan benytte Odenses legepladser. (Foto: Maria Thuesen)

Samme budskab kommer fra politidirektører og borgmestre, som indskærper, at man skal søge mod steder, hvor der ikke i forvejen er mange mennesker samlet.

- Hvis du kommer til et sted med mange biler på parkeringspladsen, så kør videre. De her regler om ti personer gælder også børn, og de gælder også familier. Så hold nu afstand, siger Jacob Bundsgaard.

Borgmesteren i Aarhus pointerer også, at kommunen er klar til at lukke legepladser, parker og pladser, hvis myndighedernes opfordringer om at holde to meters afstand til personer, man ikke deler husstand med, ikke overholdes.

Samme besked kommer borgmestre og politidirektører i Aalborg, Odense og København.

Gåtur omkring søerne ensrettes

I København skal gå- og løbeture omkring søerne, som strækker sig fra Østerbro til Vesterbro, fremover foregår i i urets retning. Grusstierne ensrettes nemlig for at undgå at folk kommer for tæt på hinanden.

Ensretning ved Søerne i København, lørdag den 21. marts 2020. Skiltning ved Søerne i København viser ensretning for gående på stierne. Området er et af de steder, som har påkaldt sig myndighedernes opmærksomhed i forbindelse med myndighedernes forsamlingsforbud og retningslinjer for afstand mellem mennesker. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

- København indbyder til at nyde at være udendørs, og det kan være svært at lade være, når solen først er fremme, og foråret begynder at vise sig. Men vi skal holde afstand, og min appel er, at man søger nye veje og søger ud af byen, hvor der er mere plads, siger overborgmester i København Frank Jensen (S).

Flere fitness-områder og bemandede legepladser i København er allerede lukket, og i Kongens Have, Amager Strandpark og havneparken på Islands Brygge er der sat skilte op, som minder brugerne om myndighedernes opfordringer.

Kirsebær-alléen på Bispebjerg, hvor træerne i øjeblikket blomstrer, er også spærret af.

Vi kan allesammen være med til at redde liv, hvis vi holder afstand til hinanden under coronakrisen. Verden lukker ned, og vi skal blive hjemme. Men hvorfor er det så vigtigt, vi holder afstand til andre mennesker? Få svaret i videoen her:

P-vagter skal være politiets øjne og ører

I alle byer meddeler politidirektørerne, at borgerne har været gode til at følge de nye regler og love om forsamlingsforbud. Der er endnu ikke blevet uddelt bøder til privatpersoner, men bødeblokkene vil være længere fremme, end den har været tidligere, siger politidirektør på Fyn Arne Gram.

- Der er stadig mennesker, der er i tvivl om, hvad reglerne siger. Og der er en lille gruppe, som ikke tager situationen alvorligt nok, siger han og tilføjer

- Vi går ind i en fase i Fyns Politi, hvor vi vil håndhæve de forbud, som Folketinget har vedtaget. Det betyder, at vi vil uddele bøder til dem, som opfører sig usolidarisk og respektløs.

Fyns Politi fandt allerede bødeblokken frem i går, hvor et værtshus serverede drikkelse fra et baglokale. Værtshusejeren står til at få en bøde på 5.000 kroner.

I både Aarhus og Aalborg Kommune afsættes medarbejdere til at hjælpe politiet med at minde folk om, hvordan smitterisikoen nedbringes i det offentlige rum.

I Aalborg vil to hold af ti medarbejdere gå rundt i byens parker for at holde øje med folk og i yderste tilfælde tilkalde politiet, hvis retningslinjer og opfordringer ikke efterleves.

I Aarhus vil nogle af de såkaldte city assistenter, som blandt andet har til opgave at uddele parkeringsbøder, få samme opgave. De skal være politiets øjne og ører, siger borgmester Jacob Bundsgaard.