Udendørssæsonen er lige om hjørnet: "Banerne er drivvåde og ligner pløremarker"

Massive regnskyl og en hård vinter betyder, at mange boldbaner og idrætsanlæg ikke er klar.

Boldklubben Skjolds formand Jan Sørensen krydser fingre for, at politikerne finder en løsning, så fodboldspillerne i Fælledparken undgår aflyste kampe og træninger i udendørssæsonen. (Foto: Nanna Mortensen © (c) DR)

Det er ikke kun gader og kældre, som bliver oversvømmet, når regnen vælter ned fra oven.

Det gør boldbaner og idrætsanlæg også. Det står slemt til i hovedstadsområdet, og det går ud over idrætsforeningernes medlemmer, som må leve med aflyste træninger og turneringskampe, der må udsættes.

At oversvømmede udendørsarealer er blevet en tilbagevendende udfordring bekræfter Kasper Lund Kirkegaard, idrætspolitisk konsulent i DGI Storkøbenhavn.

- Vi får mange henvendelser fra klubber, der ofte er nødt til at aflyse deres træning, siger Kasper Lund Kirkegaard.

Han mener, at problemet kan afhjælpes.

- De traditionelle græsplæner kan omlægges til kunstgræs, som man allerede er i gang med i flere boldklubber. Man kan også installere løsninger, hvor regnvandet bliver opsamlet. Men det kræver selvfølgelig politisk vilje og økonomi, siger han.

Logistisk udfordring for børnefamilierne

Et af de steder, hvor man har aflyst mange træninger, er i Boldklubben Skjold, der har hjemmebane i Fælledparken på Østerbro i København.

- Vi får mange meldinger fra familier om, at det giver dem nogle logistiske problemer, når vi pludselig flytter en træning fra tirsdag til torsdag, siger klubbens formand Jan Sørensen.

Når regnen i løbet af sæsonen omdanner grønsværen til en pløremark, går det ud over både små og store medlemmer i klubben. Der er nemlig kun én kunstgræsbane, og det er ikke nok til de mange fodboldspillere.

- Vi har over 2.000 medlemmer, og det samme har vores naboklubber, så det kan slet ikke lade sig gøre at få plads til alle.

For Boldklubben Skjold betyder de ødelagte græsarealer også, at forårssæsonen er udsat til sidst i april, hvis de ellers er heldige med vejret.

- Det ser ikke særlig godt ud. Vi plejer jo at starte udendørs i begyndelsen af måneden, siger Jan Sørensen.

Løsning på vej

I Københavns Kommune er man opmærksom på problemet. Det siger Niko Grünfeld, der er Kultur- og Fritidsborgmester.

- Det holder selvfølgelig ikke, at man ikke kan spille på banerne.

Derfor vil udvalget til dets kommende møde den 5. april forsøge at finde en løsning, som kan komme problemet til livs på de baner og idrætsanlæg, hvor det står værst til lige nu.

- Den helt store løsning er, at man er nødt til at lægge dræn ude på banerne, for det ser ud til, at det er et blivende problem, at vi oplever flere skybrud både sommer og vinter, siger han.

I Københavns teknik- og miljøudvalg har politikerne afsat en million kroner til reetablering af plænerne i Fælledparken, som bliver ekstra hårdt belastet på grund af de mange arrangementer, som afholdes i løbet af sommermånederne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk