Udlejer i hovedstaden: Huslejenævnet har ødelagt min økonomi

I huslejenævnet taber udlejere ni ud af ti af de sager, hvor lejer klager over en for høj husleje, lyder vurderingen fra Lejernes LO Hovedstaden.

Ifølge Lejernes LO i Hovedstaden sker det ofte, at huslejenævnene beslutter, at udlejere skal halvere huslejen. (Arkivfoto). (© DR)

Hvis du udlejer din lejlighed eller et værelse i hovedstadsområdet og bliver slæbt i huslejenævnet, kan det komme til at koste dig rigtig mange penge. For næsten alle de klager, der havner hos nævnet, bliver vundet af lejerne.

Det kommer ofte som en overraskelse for udlejerne, at de har taget for meget i husleje.

En af dem, der har haft svært ved at finde frem til den rette udlejningspris, er Dan Jannick Dahl, der siden 2007 har udlejet sin et-værelses lejlighed i Høje-Taastrup:

- Jeg anede ikke, hvad jeg skulle tage i husleje. Og da jeg henvendte mig til Høje-Taastrup Kommune, anbefalede de mig at tage en husleje, som ligger på niveau med den, jeg tager nu.

Indtil nu har Dan Jannick Dahl taget 5900 kroner i leje om måneden, men huslejenævnet har besluttet, at han maksimum må tage 3000 kroner.

- Det er helt hul i hovedet, at huslejenævnet har besluttet, at jeg skal sætte huslejen ned til det halve.

- I forvejen betaler jeg af egen lomme hver måned for at lejligheden går i nul, fordi jeg ikke synes, jeg kan tillade mig at tage en højere leje, siger han.

Efter Dan Jannick Dahl én gang er blevet slæbt for nævnet, tør han ikke længere leje sin lejlighed ud, og han har derfor besluttet at sælge lejligheden.

Ifølge Lejernes LO i Hovedstaden sker det ofte, at huslejenævnene beslutter, at udlejere skal halvere huslejen.

Samtidig oplever de en tendens til, at udlejer tager en højere og højere husleje per kvadratmeter, særligt i hovedstadsområdet.

- Udlejerne ved, at de kan regne med at få en høj husleje, fordi der er så stor boligmangel i hovedstaden, fortæller Claus Højte, direktør i Lejernes LO i Hovedstaden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk