Ungdomspolitikere i København opfordrer borgmester til at trække sig: 'Tydeligt, at der er foregået krænkelser'

Det bakkes op af et af Venstres fem medlemmer på Københavns Rådhus.

For første gang møder beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard kritik fra egne rækker i Venstre. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Ritzau Scanpix)

Opbakningen til Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, begynder at smuldre.

Venstres ungdomsafdeling i København har besluttet at trække støtten til borgmesteren, der har været i massiv modvind i flere måneder, oven på en række anklager om krænkende adfærd og dårlig ledelseskultur.

- Vi er kommet frem til den konklusion, at vi ikke længere kan støtte Cecilia Lonning-Skovgaard som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, siger formand for Venstres Ungdom i København, Emil Nørrevang.

Meldingen kommer efter, at kommunens arbejdsmiljørådgiver Arbejdsmiljø København mandag præsenterede en undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø hos medarbejderne i borgmesterens forvaltning.

Her svarede 27 procent, at de havde været udsat for krænkende adfærd, mens de var på arbejde. Næsten halvdelen svarede, at den politiske ledelse stod bag den krænkende adfærd.

Cecilia Lonning-Skovgaard sagde i den forbindelse, at det var hendes person, som kritikken var rettet mod.

Det er undersøgelsen og de seneste måneders kritik af Cecilia Lonning-Skovgaard, som nu har fået bægeret til at flyde over i ungdomsafdelingen i København.

- Når man så tydeligt kan se, at der er foregået krænkelser i hendes forvaltning, så kan vi ikke støtte hende som borgmester. Det gælder i øvrigt, uanset om man er fra Venstre, Socialdemokratiet eller om man er mand eller kvinde, siger Emil Nørrevang.

Gruppemedlem på rådhuset bakker op

Meldingen fra Venstres Ungdom i København er blevet hørt på Københavns Rådhus.

Her bakkes den op af Cille Hald Egholm, der er et af Venstres fem medlemmer på rådhuset og partiets socialordfører i kommunen.

Cille Hald Egholm, der er medlem af Venstre på Københavns Rådhus, har ikke længere tillid til Cecilia Lonning-Skovgaard som borgmester. (Foto: Amalie Radoor © (c) DR)

- Jeg har fulgt de sidste måneders sager med stor alvor. Den rapport, som Arbejdsmiljø København offentliggjorde mandag, var den sidste dråbe. Jeg har ikke længere tillid til Cecilia Lonning-Skovgaard som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, siger hun.

Cille Hald Egholm mener, at rapporten fra Arbejdsmiljø København dokumenterer en krænkende adfærd fra borgmesteren, som ikke kan bagatelliseres.

- Det bedste for partiet vil være, hvis Cecilia (Lonning-Skovgaard, red.) trækker sig som borgmester. Jeg tror, det er nødvendigt for, at vi kan komme videre, og at vi kan få skabt nogle politiske resultater, siger Cille Hald Egholm.

Cecilia Lonning-Skovgaard erkendte mandag, at hun har haft en opførsel, der har krænket en del af medarbejderne i forvaltningen.

Hun fastholdt dog, at det samlede billede af hendes ledelsesstil, der er fremlagt i medierne den seneste tid, ikke stemmer overens med virkeligheden. Hun gentog, hvad hun har sagt flere gange tidligere, nemlig at sagen er et karaktermord på hendes person.

Men den udlægning fejer Cille Hald Egholm af bordet.

- Man kan ikke kalde dokumentation og en saglig objektiv rapport for 'karaktermord', siger hun.

Opbakning fra landsformand i Venstres Ungdom

Det er ikke kun i København, at dele af partiet ikke længere ser Cecilia Lonning-Skovgaard som det bedste bud på en borgmester for integrations- og beskæftigelsesforvaltningen.

Landsformanden for Venstres Ungdom, Maria Ladegaard, bakker op:

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg står lige bag Venstres Ungdom i København og Cille Hald Egholm, når de trækker støtten til Cecilia Lonning-Skovgaard, siger hun.

Formanden for Venstres Ungdom vil ikke blande sig i den videre proces, som hun mener er et anliggende for Venstre i København.

På Københavns Rådhus håber Cille Hald Egholm, at hun kan samle opbakning til at presse borgmesteren til at trække sig.

- Vi kan ikke længere ignorere de sager og anklager, der er imod borgmesteren, fordi de nu er dokumenteret i den her rapport. Så jeg håber selvfølgelig, at min gruppe bakker mig op, og at vi sammen kan finde den bedste løsning fra partiet fremadrettet, siger Cille Hald Egholm.