Unge tvinges i arbejde efter et døgn på kontanthjælp

I Greve Kommune bliver de unge sat i arbejde af efter mindre end 24 timer som ledige. Men det er en hetz mod de unge, lyder kritikken.

Unge i Greve bliver sat i arbejde 24 timer efter de har meldt sig ledige. (Foto: Hanne Høier- DR Syd)

Er du under 30 år, bor i Greve og er arbejdsløs, så skal du arbejde for din kontanthjælp. Allerede 24 timer efter du har meldt dig ledig, vil du blive sat i sving med at feje depoter eller fjerne skrald på gaden.

På den måde motiveres de unge til at komme i uddannelse eller selv lede efter job, mener Greves borgmester Pernille Beckmann (V).

- Vi vil gerne sende det signal, at det skal kunne betale sig for den almindelige borger at arbejde, og det skal kunne betale sig for de unge at tage en uddannelse. Det vil vi gerne motivere de unge til via denne vej, siger hun.  

Hetz mod de unge

Hidtil har der skullet gå seks til otte uger før de unge blev sendt i nyttejob, men med en 24 timers frist går Greve kommune mere kontante veje for at få de unge i uddannelse eller videre ud på jobmarkedet.

Men det kan give bagslag, advarer Anders Andreasen, formand for Yngresagen.

- Jeg synes, man skal stoppe den hetz, der er mod unge på arbejdsløse. Unge på kontanthjælp er ikke den stærkeste gruppe i landet, og hvis man uhæmmet presser dem ud i jobsøgning, som de ikke er parate til, så nytter det jo ikke noget, siger Anders Andreasen.

Man må arbejde for ydelser

Det synpunkt deler man ikke i Greve. Morten Dahlin (V), formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget i kommunen mener, at det er helt i orden at tvinge de unge i arbejde.

- Vi har en grundlæggende tankegang om, at man skal yde for at nyde. Derfor mener vi, at det er helt fair at lade de unge arbejde for deres kontanthjælp. Får du et almindeligt job, skal du også arbejde for pengene, og det er samme princip, der gælder her , siger han.

Morten Dahlin mener, at det faktisk kan komme til at gavne de unge, at de har været i nyttejobs.

- På den måde vænner de sig til nemlig at stå op hver morgen for at gå på arbejde, og det kan gavne de unge, når de skal ud på arbejdsmarkedet, mener han.  

Det nye tiltag træder i kraft efter sommerferien.

 

 

 

 

Facebook
Twitter