Ungekorps skal stoppe digital mobning og nøgenbilleder

Gentofte Kommune har uddannet et digitalt ungekorps, der skal ruste unge til at kunne begå sig sikkert på de sociale medier.

Et nyt digitalt ungekorps i Gentofte skal lære andre unge at begå sig sikkert på de sociale medier. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix)

Der har været flere skrækeksempler, hvor elever har delt nøgenbilleder på sociale medier og mobbet deres klassekammerater.

I Gentofte Kommune vil man gerne have bedre digital opførsel og opretter derfor et nyt digitalt ungekorps.

Det består af cirka 20 elever fra Gammel Hellerup, Ordrup og Gentofte HF, som skal oplyse og skabe debat om digital trivsel og dannelse blandt de unge på ungdomsuddannelserne og hos eleverne i kommunens 9. klasser.

Én af de elever, som bliver en del af ungekorpset, er 17-årige Silke Bohse Larsen, fra Gammel Hellerup Gymnasium.

Silke Bohse Larsen mener, at det er en stor fordel, at det er unge, der taler til unge.

- Hvis det er en ældre 50-årig mand, der står og snakker ud fra noget, han har læst i en bog, så bliver det hurtigt uinteressant, for han har ikke ægte historier, som han kan fortælle om.

Og det er Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, enig i:

- De unge vil lytte meget mere til nogen på deres egen alder, end hvis det er voksne, som står og taler om noget, som mange voksne faktisk ikke ved ret meget om.

Rasmus Kjeldahl håber, at flere kommuner vil følge eksempler fra Gentofte og få uddannet et digitalt ungekorps.

- Det er en rigtig god idé at forebygge de her problemer fremfor at komme sent ind i det og prøve at rette op på nogle skæbner, som kan være blevet smadret af en hårdhændet medfart på de sociale medier, siger han.

Selve uddannelsen som digital ambassadør er tilrettelagt af Gentofte kommune i samarbejde med Center for Digital Dannelse og Læringskompagniet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter