Valgplakater bliver udsat for antidemokratisk hærværk

Antidemokratiske grupper er på spil på Københavns Vestegn, hvor de sætter klistermærker på valgplakater til det kommende Europa-Parlamentsvalg den 25.maj.

Kathrine Alexandrowiz' valgplakater er blevet klistret til med anti-demokratiske klistermærker. (Foto: © Andreas Wraa)

Ved kommunalvalget sidste år blev flere politikeres valgplakater udsat for groft hærværk.

Nu går det åbenbart også ud over kandidaterne til Europa-Parlamentet.   Blandt andet i Ishøj, hvor Vestegnens spidskandidat for socialdemokraterne, Kathrine Alexandrowiz har fået sine plakater ødelagt med klistermærker.

Folk gør grin med demokratiet

På plakaterne står der: "Lovgivning tilhører Islam. Demokrati er hykleri. Hykleri i Helvedet."

Og det gør Kathrine Alexandrowiz vred.

- Jeg bliver sur, når folk gør grin med retten til at stemme. Det er der mange, der kæmper for rundt omkring i verden. Det skal ikke være sådan en lyssky gruppe, der skal bestemme her, siger Kathrine Alexandrowiz.

Vil hellere tage debatten

Hun vil gerne tage debatten med den antidemokratiske gruppe, der står bag klistermærkerne. Og har et klart budskab til dem: 

- I er nogle tøsedrenge, der hænger klistermærker op om natten.

- Hvis I tør, så kom og tag debatten. I kan bare skrive på min mail eller facebook. Men I skal ikke rende rundt og sætte klistermærker op om natten for at skræmme andre, siger Kathrine Alexandrowiz.

Det er ikke kun Kathrine Alexandrowiz' valgplakater, der er ramt af de anti-demokratiske klistermærker.

Borgere kradser klistermærker af

Masser af valgplakater fra forskellige partier har fået klistermærker klistret på billedet af deres ansigt. Men flere steder, er de blevet kradset af og det glæder Kathrine Alexandrowiz.

- At der er almindelige mennesker, der har været henne og kradse de her slemme klistermærker af, gør mig glad. For det viser, at folk, der bor i Ishøj og omegn, ikke vil finde sig i det her, siger hun.

Siden klistermærkerne blev opdaget i går morges, har socialdemokraterne været ude at hænge nye valgplakater op.