Verdens femtestørste vandland er på vej til Høje Taastrup

Efter at være blevet udskudt to gange er vandlandet endeligt godkendt hos plan- og miljøudvalget i Høje Taastrup.

Selve aquaparken kommer til fylde 12.000 kvadratmeter (Foto: Peter Elmholt © Scanpix)

Hvis man elsker vilde vandrutsjebaner, boblebad og store vandbassiner, kan man godt begynde at glæde sig.

Verdens femte største vandland er nu på vej i Høje Taastrup efter at være blevet udskudt to gange.

Plan- og miljøudvalget i Høje Taastrup har nemlig godkendt planen, så vandlandet kun mangler byrådets endelige godkendelse. Men det forventer formanden i udvalget Peter Faarbæk fra Socialdemokratiet, at byrådet stemmer problemfrit igennem d. 24. april, og derfter vil byggeriet gå i gang.

Vandlandet kommer til at hedde 'Nordic Water Universe' og vil på 360.000 kvadratmeter blandt andet indeholde ferielejligheder, konferencecenter og et indkøbscenter.

Det store byggeri er delt op i fem faser, og til den første fase er der er afsat 2,2 milliarder kroner. Den første del af byggeriet vil stå færdigt i 2021, efter det er blevet udsat et år, da godkendelsen af lokalplanen trak ud..

Men det er værd at vente på, mener Peter Faarbæk, da ’Nordic Water Universe’ vil være en kæmpe gevinst for Høje Taastrup.

- Perspektiverne i det her projekt er kæmpestore. Vi vil kunne tiltrække tusindvis af turister til byen hver eneste måned. Jeg tror, det vil være vigtigt for enhver by og kommune at tiltrække turister. Det kan hjælpe med arbejdspladser, detailhandel og øvrig aktivitet, siger han.

Nej tak til indkøbscenter

Men kommunen skal passe på, at ambitionerne ikke blive for store.

Det 15.000 kvadratmeter store planlagte indkøbscenter vækker bekymring hos Peter Faarbæk.

Det kan have en negativ effekt på resten af Høje Taastrups detailhandel, hvis butikkerne i Nordic Water Universe bliver for store, mener Peter Faarbæk.

- Vi frygter, at hvis der kommer et butikscenter af en hvis størrelse, så vil det ødelægge nogle af de gode ting, der ellers ville komme ud af det her projekt. Derfor har vi i Socialdemokratiet sagt, at vi synes, at der kun skal være en mindre butiksdel derude, siger han.

Vandland vil give liv til byen

Men det 15.000 kvadratmeters store indkøbscenter vækker ikke samme bekymring hos butikkerne i Taastrup Bymidte. Det kommer kun til at påvirke handelsgaden positivt i Høje Taastrup, mener Tina Pihl.

Det fortæller Tina Pihl, der er formand for Taastrup Bymidte.

- Det vil tiltrække flere til vores by. Hvis man er turist i et sted som Lalandia, så er man jo ikke kun i Lalandia i fire dage. Så er kommer man også ned i byen for at se, hvad der sker der. Vi er sikker på, at der også vil komme folk ned og se, hvad der sker i handelsgaden, siger hun.

Centrene i Taastrup og handelsgaden drager nemlig mere nytte af hinanden, end de konkurrerer med hinanden, mener Tina Pihl.

- Jo mere du kan samle i en by desto bedre. Vi er en af de hyggeligste handelsgader, der findes på Sjælland. Vi skal nok overleve, siger hun.

Alt byggeriet forventes færdigt omkring 2028.