Vestegnsborgmestre ærgrer sig over Mette F's indvandrerudmelding: 'Skaber dårligt image'

Statsministeren omtalte på sidste uges sommergruppemøde vestegnen som et utrygt sted.

Både Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) og Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S) er utilfredse med, at statsministeren omtaler vestegnen som utryg. (Foto: Ritzau/Scanpix © DR og Ritzau/Scanpix.)

- Når man bruger S-togslinjerne i Storkøbenhavn skal man ikke være bange for at tage hjem om aftenen, fordi der er 15-17 indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen på Socialdemokratiets sommergruppemøde i sidste uge, da hun omtalte det kommende politiforlig. Samtidigt møntede hun udtalelsen på den københavnske vestegn ved blandt andet at sige:

- Man skal ikke være bange for at gå ned i sin vaskekælder. Og man skal ikke søge udenom butikscentrene på den københavnske vestegn.

Ifølge statsminiteren er Vestegnen til tider et utrygt sted at være på grund af især indvandrerdrenges adfærd.

Den udmelding vækker ærgrelse og irritation blandt hendes partifæller på vestegnen.

Statsministeren bidrager til dårligt image

DR har talt med fem borgmestre på vestegnen. Heraf har to ikke noget problem med statsministerens udtalelser, mens tre er ærgerlige over udmeldingen. Det drejer sig om Ishøj, Albertslund og Høje-Taastrup Kommune.

- Det skaber en negativ stemning, siger Ole Bjørstorp, der er socialdemokratisk borgmester i Ishøj og tilføjer

- Jeg bliver ked af at høre de udtalelser, for det skaber et dårligt image. Det er slet ikke den opfattelse, os der bor her har. Min opfattelse er, at de (kommunens beboere, red.) er meget glade for at være her.

Se hvad statsminister Mette Frederiksen sagde på sommergruppemødet her:

Laveste kriminalitet i 10 år

Hos Ole Bjørstorps kollega i Albertslund borgmester Steen Christiansen (S) er der også utilfredshed.

Han hæfter sig også ved det forråede billede, der tegnes af vestegnen. For fakta er, at antallet af anmeldte forbrydelser på Vestegnen sidste år var det laveste i 10 år, påpeger Steen Christiansen.

- På den ene side er hun i sin gode ret til at påpege de problemer, der er, men det ville være rigtig rart, hvis hun var opmærksom på, at kriminaliteten er den laveste i mands minde, siger han.

Kritikken fra borgmestrene preller dog af på statsministeren, som selv har boet i Ballerup i 20 år og oplevet problemerne.

- Vi skal kunne tale om de problemer, der er i Danmark. Og der er problemer. Bandeproblemstillinger, utilpassede drenge der skaber utryghed for rigtig mange mennesker. Den diskussion er fuldstændig afgørende, og det er vores politiske ansvar at sørge for et mere trygt Danmark, siger Mette Frederiksen til DR.

Se Mette Frederiksens svar til borgmestrene her:

Facebook
Twitter