VIDEO Legesyg delfin begejstrer i Øresund

En ung handelfin giver sejlere og marinbiologer en sjælden oplevelse ud for øen Hven.

En delfin begejstrer i disse dage sejlere og marinbiologer ud for øen Hven i Øresund.

Her springer den energiske og opsøgende delfin rundt om sejlbådene i området.

En unik og sjælden oplevelse i danske farvande, fortæller en begejstret Jens Peder Jeppesen, der er akvariechef og marinbiolog på Øresundsakvariet, mens han befinder sig på Øresund i sin båd.

- Vi har en springende delfin omkring båden. Det er fuldstændig vildt. Den har sprunget 50-60 gange rundt om båden på en halv time. Den er vild med vores båd. Hver gang vi sejler hen til den, har den lagt tang på rygfinnen for at pynte sig, siger han.

Jens Peder Jeppesen har været marinbiolog med daglige sejlture på Øresund de seneste 20 år, men han kan ikke huske, at han nogensinde har oplevet en så opsøgende og nysgerrig delfin i danske farvande.

- Det er helt vildt, at den er så tæt på båden. Man kan kigge den i øjnene, og den springer en til to meter fra båden. Det har jeg aldrig oplevet i Danmark, siger han, inden delfinen igen kommer til syne med tang på rygfinnen.

- Nu springer den igen! Og igen! Og igen! Det er helt vildt. Jeg har rejst over hele verden og har aldrig oplevet noget lignende før. Og så i Øresund, siger han.

Jens Peder Jeppesen mener, at delfinen er kommet væk fra en flok delfiner, der blev konstateret ud for Kastrup for et par dage siden.

En coasters bølger har sandsynligvis lokket den mod nordsiden af Hven, hvor den nu boltrer sig. Her bliver den højt sandsynligt et stykke tid endnu, forudser marinbiologen.

- Hvis coasteren bliver liggende kan man regne med at se delfinen springe rundt foran ens båd. Man skal dog have respekt for den og lade være med at sejle direkte hen til den. Delfinen skal have lov til at svømme hen til en, siger han.

Facebook
Twitter