Virksomheder bliver også ramt ved personligt id-tyveri

Fusk med private cpr-numre kan også ende med at være et problem for de virksomheder, som tyven misbruger personnummeret hos.

Med cpr-nummeret fra et sundhedskort kan kriminelle snyde sig til at købe varer for andres regning. Og det er ikke kun en hovedpine for personen, som det sker for. (© Region Hovedstaden)

Et identitetstyveri er ikke kun et problem for den person, det rammer.

Butikker og virksomheder, der uanende handler med en identitetstyv, risikerer også at blive snydt, oplever man i Dansk Erhverv:

- Ofte vil det være sådan, at butikken står uden vare, uden penge og ingen at rette kravet imod, hvis der kommer én og køber noget i en andens navn, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Bo Dahlsgaard.

Identitetstyveri sker hver dag

Sidste år oplevede 12 danskere hver dag, at deres identitet blev stjålet, skriver Jyllands-Posten.

Med de problemer, det videre skaber for de forretningsdrivende, er Dansk Erhverv glade for, at Rigspolitiet nu er på vej med et register, der skal hjælpe personer, hvis personnummer er blevet stjålet:

- Vi oplever ofte, at de kriminelle tager en rundtur til fem, seks, syv butikker, hvor de bruger det samme forfalskede kørekort. Det håber vi, at man vil kunne lukke ned for med registret.

Facebook
Twitter