11.000 patienter står pludselig uden praktiserende læge efter konkurs

Tre lægeklinikker i Vestjylland og Syddanmark er lukket, efter konkurs.

Dit Lægehus Skjern er pludselig lukket for de 7.600 patienter, der er tilknyttet. Det samme gælder for lægeklinikker i Ølgod og Blåvand. (Foto: © Monica Jørgensen - DR Midt & Vest)

Når vi hører om praktiserende læger i medierne, er det ofte travlhed, lange ventetider og lægemangel.

Men nu er ikke færre end tre lægeklinikker lukket, fordi de er gået konkurs. Det fortæller læge Jacob Søndergaard selv på Facebook.

De tre klinikker i Skjern, Ølgod og Blåvand har tilsammen knap 11.000 patienter, der nu står uden læge.

Indtil 1. juni i år drev Jacob Søndergaard også en klinik i Holstebro, og det er ifølge lægen et "vedvarende underskud" herfra, som er årsagen til konkursen sammen med "gæld fra corona-tiden".

- Der ligger ikke nogen anden årsag bag; der er hverken taget af kassen, taget tårnhøje lønninger ud, eller hvad der ellers gisnes om på nettet/facebook, skriver han.

Selvom nøglen er drejet om, så giver han udtryk for over for sine patienter, at lægeklinikkerne kan genopstå.

- Vi giver ikke op, det skal I vide. Vi håber, I vil støtte os, tage imod os igen og vende tilbage til Dit Lægehus i en ny form, skriver han.

Har tidligere været ramt af kritik

Lægehuset i Skjern har tidligere været ramt af det, som i et facebookopslag fra lægehuset bliver kaldt "en del udfordringer" på grund af flere sygemeldinger, opsigelser og indkøring af nye medarbejdere.

Det blev blandt andet løst ved, at flere patienter oftere blev tilset af en sygeplejerske.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern blev ændringen mødt med en del negativitet både på sociale medier og i telefonen. Det blev så slemt, at Dit Lægehus måtte lukke ned for sit kommentarspor på Facebook.

Region Midt og Syd står nu med stor opgave

Lukningerne giver travlhed hos Region Midt og Region Syd. For der skal findes en midlertidig læge til patienterne, der var tilknyttet lægehusene.

Det er især vigtigt for de patienter der har akut brug for lægehjælp eller har kroniske sygdomme.

- Lige nu har vi en aftale med de praktiserende læger i området, hvis der er nogle akutte situationer, som de 3.200 patienter kommer ud for de nærmeste dage, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen.

Koncerndirektør i Region Midtjylland, Anders Kjærulff, håber, at det vil være muligt at drive klinikken i Skjern videre, men det vil der først komme en afgørelse på i løbet af ugen.