15-årig frygter for 2025-planen: Mit hjem ryger på tvang

15-årige Isabella har 10 søskende, og hun er bekymret for, om familien kan blive boende i deres hus, hvis børnepengene forsvinder.

Gitte og Jesper Bramstrup Christensen med fire af familiens 11 børn. (Foto: PRIVATFOTO)

Storfamilier bliver hårdt ramt af regeringens ønsker om at ændre børnechecken. Én af de familier er Jesper og Gitte Bramstrup Christensen og deres 11 fælles børn, der bor på Mors.

Det bekymrer også parrets datter Isabella Bramstrup Christensen på 15 år.

- Jeg hørte min storebror og mor snakke om 2025-planen, og de sagde, at hvis vi mistede børnepengene, ville vi også miste huset. Det vil ryge på tvang, fortæller Isabella.

Hun satte sig derfor ned og skrev en mail om familiens situation til Kristeligt Dagblad som et opråb til politikerne.

Regeringens forslag går på, at det kun er barn nummer et og to, der udløser fuldt beløb, mens barn nummer tre giver 75 procent af den nuværende sats. Fra barn nummer fire fjernes børnechecken.

Isabella Bramstrup Christensen går i 1.g på Morsø Gymnasium. Særligt når det kommer til at holde ferie, kan hun mærke, at der er forskel på hende og hendes klassekammerater.

- Vi tager aldrig på hotel, og vi kører selv rundt. Vi børn køber selv vores mobil. Vi skal selv betale for vores ting, og vi har arbejde, fortæller hun.

Gitte Bramstrup Christensen, der er familiens mor, vurderer, at det vil koste familien 7.000 kroner om måneden, hvis regeringens plan bliver gennemført.

- Mine børn vokser jo op og bliver fremtidens skatteydere, så alt i alt er det en god forretning for samfundet at betale børnepenge, siger hun og tilføjer:

- Vi har jo aldrig fået børnene for at få børnepengene. Sådan har vi aldrig tænkt. Og nu står vi altså i den situation, vi gør.

Gitte Bramstrup Christensen på 41 år er arbejdsløs og i øjeblikket på barsel, og hendes mand arbejder som pedel.

De valgte blandt andet at købe huset i Øster Jølby på Mors for halvandet år siden, fordi huspriserne her er lave og passer til familiens budget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk