15 personer evakueret efter redningsaktion ved vestkysten

Ingen kom noget til, efter at en slæbebåd mistede forbindelsen til et installationsfartøj.

Arkivfoto fra Hvide Sande havn. (Foto: J Kirk © Scanpix)

15 personer er natten til onsdag blevet evakueret fra et installationsfartøj i Nordsøen ud for Nymindegab ved den jyske vestkyst.

Det bekræfter Forsvarets Operationscenter, der står for redningsopgaver til søs. De fik meldingen klokken 00.30 natten til onsdag.

Fartøjet, som bruges til installation af havvindmøller, var ved at blive flyttet, da trossen til slæbefartøjet sprang.

- Det er dybt seriøst. Det er selvfølgelig førsteprioritet, når det drejer sig om 15 mand. Det er en sag, som har ekstra stor bevågenhed, fortæller vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter.

Fartøjet begyndte at drive mod land. Pålandsvinden var hård, og fartøjet har ikke motorkraft. Mandskabet gik i første omgang i redningsbådene, og derfra kom de op på redningsskibet Emilie Robin. Ingen kom noget til.

- Fartøjet ser nu ud til at være gået på grund et par kilometer ud for kysten. Vores miljøskib Gunnar Seidenfaden er på vej derud, men umiddelbart er der ikke tegn på olieudslip, fortæller vagtholdslederen til DR P4 Midt & Vest onsdag morgen.

Der blev sendt en helikopter til stedet, men det lykkedes at evakuere de 15 personer med et redningsskib.

De pårørende er underrettet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.