200 bikere hjælper Mikkel mod mobning

En 11-årig dreng fra Thy bliver mobbet i skolen. Det vil 200 motorcyklister bekæmpe.

En motorcykeltur skal bekæmpe mobning og give 11-årige Mikkel en god oplevelse. (Arkivfoto). (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Omkring 200 motorcykler ruller på lørdag ud på de midt- og vestjyske landeveje for at hjælpe en 11-årig dreng, der bliver mobbet.

- Vi gør det for at sætte fokus på mobning, siger arrangøren Mona Kaldahl fra Facebook-gruppen MC mod mobning.

Bikerne fra "MC mod mobning" har tidligere gjort det samme for seks andre børn rundt omkring i landet.

Denne gang er det 11-årige Mikkel fra Vesløs, som er hovedpersonen, og de mange motorcyklister vil køre en rute fra Mikkels hjem til Sennels, hvor han går i skole og videre sydpå.

Det er Mikkels mor Rikke Nesager, der har henvendt sig til "MC mod mobning" efter at have set et indslag i TV.

- Mikkel er halvandet hoved højere end sine klassekammerater i fjerde klasse, og han er kraftigt bygget, så han er et let offer, siger Rikke Nesager.

Alligevel tror hun på, at motorcykelturen på lørdag får en positiv betydning for sønnen.

- Skolen, som han går på, har taget nogle tiltag, efter at turen er blevet planlagt. Der er blandt andet blevet sat en ekstra gårdvagt på, og Mikkel kan mærke, at det hjælper, siger Rikke Nesager.

Hos Red Barnet siger seniorrådgiver Lars Stilling Netteberg, at det er positivt med alle initiativer, der sætter fokus på mobning og skaber selvværd hos et udsat barn.

- Risikoen er, at der kommer alt for meget opmærksomhed omkring et enkelt barn, så det ligefrem kan forstærke mobningen. Men hvis man er opmærksom på risikoen og følger op på det, så er det på bundlinjen positivt, siger seniorrådgiveren hos Red Barnet.

Man kan læse mere om turen for 11-årige Mikkel her.