25-årige Britt: Asylansøgere gjorde os utrygge i nattelivet

Thisted Kommune skærper indsatsen for at undgå konflikter i nattelivet mellem unge danskere og asylansøgere.

25-årige Britt Exstrand var natten til lørdag på værtshus i Thisted sammen med to veninder. Da de ville forlade værtshuset, fulgte en gruppe mænd, sandsynligvis asylansøgere, efter dem. (Foto: PRIVATFOTO)

En hyggelig bytur i Thisted med veninderne endte som en ubehagelig oplevelse i weekenden for 25-årige Britt Exstrand. Da hun sammen med to veninder ville forlade et værtshus i Thisted, gik en gruppe mænd, som veninderne opfatter som asylansøgere fra lejren i Thisted, efter dem.

- De stopper, når vi stopper. Vi bliver utrolig utrygge og bange og til sidst vender vi tilbage til værtshuset, fortæller Britt Exstrand.

Britt Exstrand understreger, at ingen af mændene rørte ved hende eller veninderne. Hun har efterfølgende skrevet om episoden på Thisted Kommunes Facebook-side for at advare andre unge kvinder.

Kommune iværksætter ekstra tiltag

Den seneste tid har der været flere konflikter i mødet mellem unge danskere og nogle af asylansøgerne fra asylnødcentret i Thisted.

Konflikterne har endnu ikke medført sigtelser fra politiets side, men Thisted Kommune vælger nu at skærpe indsatsen for at undgå yderligere problemer.

Onsdag morgen vil politiet holde et møde med asylansøgerne om god opførsel, fortæller Lars Sloth, direktør for Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune.

Samtidig vil en del af undervisningen af asylansøgerne handle om dansk kultur og en SSP-medarbejder fra asylnødcentret vil være til stede i byen fredag og lørdag nat. Endelig strammes reglerne for indtagelse af alkohol på centret.

- Vi er vi sikre på, at det vil have en forebyggende effekt, siger Lars Sloth.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.