69-årige Carla hjælper ung kvinde væk fra kontanthjælp

Frivillige rollemodeller hjælper udsatte unge videre i livet i Morsø Kommune.

Unge på kontanthjælp, uden uddannelse, eller kæmper med et stofmisbrug, får hjælp af frivillige rollemodeller på Mors.

69-årige Carla Saaby fra Nykøbing Mors er pensionist - og frivillig rollemodel for en 20-årig kvinde, der har haft en svær opvækst og indtil for nylig var på kontanthjælp.

Carla Saaby hjælper og støtter den unge kvinde med hverdagen, når de to hver uge mødes og snakker om alt mellem himmel og jord.

- Det kan være en snak om skolen eller hvordan det går med kæresten, siger hun.

Udsatte unge kommer videre i livet

Carla Saaby er frivillig rollemodel i et projekt i Morsø Kommune, hvor 19 udsatte unge hjælpes tilbage på sporet og i gang med job og uddannelse.

- 11 af de unge har allerede flyttet sig. De er enten kommet i uddannelse eller i et arbejdsforløb, siger formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune, Ellen Philipsen Dahl.

Den 20-årige kvinde, som Carla Saaby hjælper, er for nylig kommet væk fra kontanthjælpen og ind på VUC for at tage en 10. klasse. En beslutning, som Carla Saaby har bakket op, og som har givet den unge kvinde mere tro på sig selv:

- Hun føler, at hun kan noget, siger hun.

Rollemodeller kan mere og andet

Morsø Kommune rekrutterede i foråret rollemodeller, der er blevet matchet med unge udsatte. Unge som eksempelvis er på kontanthjælp, uden uddannelse eller kæmper med et stofmisbrug.

Ifølge Ellen Philipsen Dahl hjælper rollemodellerne de unge i den rigtige retning. De giver dem et tilbud, som en kommunalt ansat ikke ville kunne tilbyde.

- De er som en god og fortrolig ven, som altid er der for den unge, siger Ellen Philipsen Dahl.

Det er planen, at projektet skal udvides, så personer over 30 år også kan få tilbudt en rollemodel. Rollemodellerne er mænd og kvinder i alderen fra 25 til 77 år.