8-årige børn henter og bringer stoffer i Holstebro

Børn helt ned til 8-års alderen arbejder som narkokurerer i boligområdet Trekanten i Holstebro ... ofte sendt i byen af ældre søskende.

Unge helt ned til 8 år sælger hash i gaderne i Holstebro. Og det er ikke unormalt. Det ser man også i andre store byer, fortæller en SSP-medarbejder. (© Colourbox)

De rutinerede narkopushere i Holstebro området Trekanten bruger de helt unge børn til at levere stoffer.

Problemet er blevet værre det sidste års tid, hvor der bliver uddelt dummebøder, og der render tæskehold rundt i området, fortæller SSP-koordinator Jon A. Jørgensen

I Holstebro er narkomiljøet centreret i midtbyen og i de sociale boligområder, fortæller Jon A. Jørgensen. Men problemerne i Holstebro er ikke større end i resten af landsdelen.

Startalderen er faldet

Misbrugskonsulent i Holstebro Kommune, Ellinor Normann, mener, udviklingen er bekymrende:

- For mange år siden så vi, at man startede med at misbruge og gå med hash, når børnene var en 10-12 år, og det er jo altid bekymrende, når man ser, at den alder falder, siger hun.

- En 8-årig ved jo ikke, hvad det er, han siger ja til. Hash-pusherne bruger de små, fordi de ikke falder i øjnene hos politiet til at blive visiteret.

Færre misbruger hash i Holstebro

Selvom det virker alarmerende, at 8-årige løber ærinder for narkomiljøet, så har kun halvt så mange af Holstebros unge prøvet hash, når de går i 9. klasse sammenlignet med resten af landet.

Det viser en undersøgelse, så forebyggende arbejde virker, konkluderer SSP-koordinator Jon A. Jørgensen.

Facebook
Twitter