Årlig politiøvelse skal ruste betjente til store opgaver

Betjente skal kunne rykke ud til store opgaver i hele landet med kort varsel.

300 politifolk og hjemmeværnsfolk træner samarbejdsevner i Herning. (Foto: Thomas Bach Poulsen - DR)

Bybilledet vil være præget af udrykninger, slagsmål og demonstrationer i Herning i dag. Men det hele er fuldstændig under kontrol, for det er bare en øvelse.

300 politifolk og folk fra hjemmeværnet træner deres færdigheder og samarbejdsevner, når der er store demonstrationer og andre begivenheder med mange mennesker.

Formålet er at ruste betjentene til at rykke ud til større opgaver, hvis der pludselig bliver brug for det, siger Erik Kristensen, der er politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Der bliver indspillet nogle scenarier som demonstrationer, fanwalks, slagsmål med videre, hvor politidelingerne skal håndtere situationerne på den bedst mulige måde, forklarer han.

- Vi er nødt til at træne vores mænd, så de hele tiden er skarpe, hvis vi får en situation, hvor vi skal have dem indsat, siger Erik Kristensen.

Politifolkene, der til daglig kører patrulje eller efterforsker sager, skal være i stand til at rykke ud, hvis der er bud efter dem til større opgaver i København. Eller som i september, hvor mange politidelinger blev kaldt til grænsen for at hjælpe.

- Derfor er det vigtigt, at vi har det samme verdensbillede og kontekst, vi træner i, fortæller Erik Kristensen.

Den slags træninger foregår årligt. Øvelserne vil være overstået klokken 16.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.