Ældre Sagen: Ældremilliarden skal også bruges på andet end genoptræning

Hos langt de fleste kommuner fylder rehabilitering en stor del, når det handler om fordelingen af ældremilliarden. Men man glemmer de andre store grupper, mener Ældre Sagen.

Der knokles på livet løs med genoptræning og rehabilitering. Men man skal også huske dem, der ikke kan rehabiliteres, mener Ældre Sagen. Arkivfoto (© DR)

Ældre Sagen frygter, at pengene fra en særlig pulje til de ældre kun kommer til at gavne de stærkeste. Det drejer sig om den såkaldte ældremilliard fra finansloven, der skal fordeles i landets kommuner.

Mange kommuner vil bruge en god del af pengene på rehabilitering, så de ældre kan klare sig selv i længere tid.

Det bekymrer Ældre Sagen, hvor chefkonsulent Olav Felbo frygter, at man glemmer de ældre, der er så svage, at de ikke kan genoptrænes.

- Jeg tror, at der allerede er rigeligt med fokus på rehabilitering. Derfor er det rigtig væsentligt, at de her penge også rammer nogle af de grupper, der er så svage, at de ikke kan trænes op og klare sig, siger han.

Ikke enig med Ældre Sagen

I Viborg Kommune deler man ikke Ældre Sagens holdning. Her vil man bruge en god del af de ekstra ældremillioner på genoptræning. 

- Hvis vi ikke satser på rehabilitering, så svigter vi de svageste, fordi vi ikke vil få råd til at tage os af dem i fremtiden, siger Mette Nielsen, der er formand for Viborgs Ældre- og Sundhedsudvalg.

De fleste kommuner vil rehabilitere

Rehabilitering fylder en stor del blandt forslagene i de midt- og vestjyske kommuner, men der er også andre ideer til, hvad pengene kan gå til.

I Herning Kommune vil man blandt andet bruge en stor del af pengene på et akutteam af hjemmesygeplejersker, og både Struer og Ringkøbing-Skjern Kommune vil satse på bedre forhold for demente.

Fristen for at ansøge om de ekstra ældremillioner udløber på fredag.

Facebook
Twitter