Aftenskole tilbyder kursus om SM-sex: 'Det er ærgerligt, at det er et tabu'

Det er en skam, at vi ikke er mere åbne om vores seksuelle lyster, mener underviser. (Psst der er guide nederst i artiklen)

Underviser Susanne Lindahl kender ikke til andre aftenskoler, der udbyder SM-kurser. (Foto: Privatfoto og scanpix: Annett Bruhn)

Smæk, pisk og fiksering er på skemaet, når aftenskolen i Herning holder SM-kursus.

- Det er nok Danmarks eneste SM-aftenskolekursus, for jeg har ikke stødt på noget lignende, siger Susanne Lindahl der er underviser og selv dyrker SM.

Hun oplever, at der er stor interesse for SM, men at mange aldrig får gang i legen.

- Jeg har hørt om nogen, der er meget interesseret i det, men ikke tør dukke op til kurset eller sige det højt, måske fordi det er pinligt. Jeg synes, at det er synd og skam, at vi ikke tør stå ved vores seksualitet, siger Susanne Lindahl og understreger, at man hverken skal være nøgen eller gøre noget grænseoverskridende på kurset.

Det er blandt andet filmen Fifty Shades of Gray, der har vakt mange danskeres interesse for sex, hvor dominans og underkastelse spiller en stor rolle.

- Der er et stort miljø, for der er mange, der søger mere viden om SM på nettet eller gennem klubber. Der er for eksempel også stor interesse for tantra. Det er bare ærgerligt, at det er så tabubelagt, siger Susanne Lindahl.

Det er første gang Susanne Lindahl holder kurset, hun kan godt se, at det skiller sig ud blandt keramik- og malerkurserne.

- Jeg talte med DOF (red. aftenskole i Herning) om kurset, og det blev ikke godkendt med det samme. Det skulle lige drøftes i bestyrelsen, og cleares hele vejen rundt, før vi slog kurset op.

Hun håber, at kurset kan være med til at nedbryde tabuet.

- Jeg vil gerne introducere deltagerne til, hvordan man kommer ind i miljøet. De vil kunne fornemme, om det er noget de har lyst til og sætte ord på, hvad de godt kan lide, siger Susanne Lindahl.

Kom i gang med SM

Men hvordan får man sagt til sin partner, at man har SM-lyster?

- Det handler om at være åben og ærlig om sine lyster over for sin partner. Det kan jo være, at ens kæreste, kone eller mand går med de samme tanker. I virkeligheden bør man sige det ret hurtigt, når man møder en ny partner i stedet for at vente i mange år.

Hvordan kommer man så i gang?

- Man behøver ikke investere i alt muligt udstyr, der kan være dyrt. Kig rundt i huset og se hvad i har. For eksempel kan en grydeske også bruges til andet end at røre i en gryde. Den kan man også give et smæk med. Man kan også binde arme og ben med et slips. Der er også en masse hjemmesider, hvor man kan søge inspiration.

Hvor kan man komme i kontakt med andre, der har de samme lyster?

- Mange SM-klubber har aftener, hvor man kan komme, hvis man ikke er medlem. Så kan man se, hvad det er for noget og fornemme, om det er noget for én.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk