Aggressive løse hunde skaber utryghed i plantage: Nu tager Naturstyrelsen affære

To løse hunde er forvekslet med ulve. De seneste uger har de jagtet vildt i Thy.

De to strejfende hunde har jagtet vildt i Thy og nedlagt en grævling.(Arkivfoto) (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

To store og mørke hunde har de seneste to uger jagtet kronvildt og andre vilde dyr i Østerild Plantage i Thy. Samtidig har en nabos vildtkamera fanget de to hunde, hvor de slår en ung grævling ihjel.

Hundenes adfærd har vakt bekymring hos både Naturstyrelsen og naboer. Derfor vil styrelsen nu indfange de to hunde.

- Det er nogle store krydsningshunde. De stresser vildtet i området rigtig meget. Når hunde strejfer på denne måde, og især når de er flere, kommer deres urinstinkter frem, og de jager som vilde hunde, siger vildtkonsulent Tommy Hansen.

En enkelt gang er hundene blevet forvekslet med ulve. Det kan Tommy Hansen dog afvise.

- Det har eksperter i samarbejde med os afkræftet.

Løse hunde angriber husdyr

Fordi hundene normalt bor hos mennesker, vil deres opførsel være unaturligt, og derfor vil de skabe større stress blandt de vilde dyr.

- Hundene har det samme udgangspunkt hver eneste aften, de drager på jagt. De skaber utrolig stor stress blandt de vilde dyr i området. I modsætning til vilde rovdyr som ulven, der typisk trækker gennem et område, spiser et par dyr og drager videre, hvorefter der falder ro over vildtet, siger vildtkonsulenten.

Naturstyrelsen påpeger også, at hunde oftere har en tendens til at angribe husdyr.

- Det er alvorligt, siger Tommy Hansen.

Det er ulovligt at lade hunde strejfe rundt i naturen uden snor, og derfor vil Naturstyrelsen nu indfange de to hunde, hvis ikke problemet løser sig.

- Så bliver de bragt til et internat. Og der er det rigtig dyrt at få dem ud fra igen. Så jeg håber, at ejeren har forståelse for, at hundene skal lukkes ind nu, siger Tommy Hansen.