Alkohol kun tilladt for ældre gymnasieelever: 'Folk bliver ikke alt for fulde'

Danske unge drikker mest i Europa. Det forsøger man at modvirke på Skive Handelsskole.

Festudvalget La Mafia sammen med Citybois til en af ungdomsfesterne. (Foto: Festudvalget La Mafia)

På Skive Handelsskole bliver bajere og Breezere kun solgt til de elever, der er fyldt 18 år - og sådan har det været i flere år.

Dermed begrænser skolen de unges lette adgang til alkohol, som WHO i en ny rapport ser som årsag til danskernes høje alkoholforbrug.

De danske unge drikker ifølge rapporten nemlig mest i Europa, men det forsøger handelsskolen i Skive at gøre noget ved med særlige regler, der faktisk gør festerne bedre.

Det mener i hvert fald formanden for festudvalget ”La Mafia,” Camilla Palner Jensen på 18 år.

- Det skaber et bedre publikum til festerne, fordi gæsterne bliver lidt ældre. Der er ikke en masse unge, der bliver alt for fulde. Det foregår på en ordentlig måde, siger hun.

Alle elevers ID bliver tjekket i døren til festen, og de elever, der er fyldt 18 år, får et armbånd på, der synliggør, at de må købe alkohol.

En ny undersøgelse, som Voxmeter har lavet for den kristne hjælpeorganisation Blå Kors, viser, at 54 % af danskerne mener, at det 18-årige ikke skal have lov til at købe alkohol til fester på ungdomsuddannelserne.

- Skolerne er vigtige arenaer for at lære de unge sunde alkoholvaner. Vi synes, at politikerne og ungdomsuddannelserne er alt for lidt med. Tværtimod profilerer nogle skoler sig på at have de vådeste fester, siger generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre.

Selvom eleverne under 18 år ikke selv kan købe alkohol til festerne i Skive, så kan de alligevel få noget indenbords, siger Camilla Palner Jensen.

- Vi er ikke herre over, at en 16-årig får en på 18 år til at købe en øl, når vi har så mange elever til festen. Derudover drikker mange sig stive, inden de kommer til festen, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.