Animationsfilm skal hjælpe børn med astma

Astmabørn og deres familier kan have svært ved at forklare omgivelserne, hvad det vil sige at have astma. Det skal tegnefilm hjælpe med.

Cirka hver tiende danske skolebarn lider af astma. Nu skal Anna og hendes far fra animationsfilmen Astmanaut hjælpe med at udbrede kendskabet til sygdommen.

Hvis dit barn har astma, er der hjælp at hente i animationens verden. Den findes på hjemmesiden Astmanaut.dk, hvor Anna og hendes far har hjemme.

Filmen og hjemmesiden skal hjælpe børn med astma og deres forældre med at få helt styr på sygdommen, og samtidig gøre det lettere at forklare omgivelserne, hvad barnet egentlig fejler.

Hvad er Astmanaut

Astmanaut er et samarbejde mellem Børn og Unge, Regionshospitalet Viborg og Viborg Kommune.

Astmanaut indeholder en animationsfilm, en astmamappe med info-materiale, en astmataske til medicin og et astmakort.

Cirka 50.000 danske børn i alderen 5-19 år har astma.

Astma hos børn er ofte tabu

For selv om cirka hver tiende skolebarn har astma, så er det faktisk tabu for mange børn, påpeger overlæge på Regionshospitalet Viborg Josefine Gradman, der er med i projektet.

- De vil ikke virke svage overfor deres kammerater, siger hun.

Desuden kan det være meget svært både for børnene selv at forstå, hvad de fejler, og ikke mindst at forklare det overfor lærere, pædagoger og idrætstrænere.

Animationsfilm kan lette forståelsen

Hos Viborg Kommune forventer sundhedschef Lis Kaastrup, at animationsfilm også kan bruges til at informere om andre kroniske sygdomme.

- Vi kan fortælle nogle ret komplekse ting på en let forståelig måde, fordi det bliver til en filmhistorie, som man let kan følge med, siger Lis Kaastrup.

Ved at afspille denne video accepterer du YouTubes servicevilkår. I dette tilfælde vil YouTube/Google modtage tekniske data om din browser og IP-adresse, og Google vil kunne henføre disse data med din profil.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.