App finder huller i mobildækningen

Ingen ved præcist, hvor hullerne i mobilnettet er. Det kan en app på din mobil registrere.

Kender du det, hvor der lige pludselig er der ikke dækning på mobilen? Og en meter ved siden af, der er der dækning igen. De huller skal nu registreres i langt højere grad ved hjælp af en app.

Flere steder i Danmark er der mobilhuller, hvor mobildækningen enten er meget ringe eller slet ikke til stede. Hvor de huller helt præcist er ved man ikke - men det skal en ny app til mobilen kortlægge. Man installerer app'en, der så med jævne mellemrum vil registrere mobildækningen, hvor man er, og sende det data automatisk til Erhvervsstyrelsen. Den første kommune i landet, der bruger app'en, er Ringkøbing-Skjern.

- Vi kører det her som et pilotprojekt. Det kan godt være, at den skal spredes til andre kommuner, hvis Ringkøbing-Skjern og vi kan bruge dataen til noget, fortæller Nikolaj Koch fra Erhvervsstyrelsen, der har udviklet app'en.

Omkring 400 kommunalt ansatte og 500 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune skal have installeret app'en på deres smartphone, og derefter vil mobilhullerne blive afdækket, i takt med at folk har deres daglige gang i kommunen.

Mobil-app måler meget præcist

App'en hedder Mobilog, og den registrerer signalstyrken på din mobiltelefon og gemmer informationen. Den information vil så automatisk blive uploaded og lagret på Erhvervsstyrelsens server. Du har herefter mulighed for at se dine egne målinger på en kortvisning i Google Maps.

Modsat mange målemetoder giver app'en et ret præcist billede af den mobildækning man oplever. Der vurderer teleanalytiker Torben Rune

- Det er en måde, der meget afspejler den dækning, vi møder i områderne - fordi man netop måler med de telefoner, som man bruger og som skal bruge mobilnettet. Og det er godt, fortæller han.

Flere borgere skal være med

I løbet af de næste par måneder skal kommunalt ansatte og borgere i Ringkøbing Skjern kommune forvandles til levende måleinstrumenter.

De kommunalt ansatte har allerede taget app'en i brug, og man søger nu 500 almindelige borgere til projektet.

- Vi skal have endnu flere borgere til at deltage i forsøget. Jo flere, der deltager, jo mere præcist bliver det, siger kommunaldirektør, Niels Erik Kjærgaard.

Facebook
Twitter