Arbejdsplads giver udvisningstruet Mohamed nyt job: Nu tjener han 422.000 kroner og opfylder krav

Tican flytter somalisk medarbejder til nathold for at forhindre udvisning.

Mohamed Ibrahim undgår måske udvisning af Danmark efter hans faste arbejdsgiver, slagteriet Tican, giver ham bedre lønnet job. (Foto: © Peter Uno Andersen)

Slagteriet Tican i Thisted rækker nu en hjælpende hånd ud til en af sine slagteriarbejdere, der står til udvisning af Danmark.

Den somaliske slagteriarbejder Mohamed Ibrahim skifter til natholdet på slagteriet. Og lønnen bliver så høj, at den normalt vil berettige til opholdstilladelse efter bestemmelserne i den såkaldte beløbsordning.

- Jeg er meget, meget glad, og jeg håber, jeg kan blive i Danmark og fortsætte med at arbejde. Og jeg vil gerne sige tak til alle kollegerne, min fodboldklub, min søde chef, politikerne og vores tillidsmand, siger Mohamed Ibrahim.

For at få ophold efter beløbsordningen skal man tjene mindst 417.793,60 kroner om året.

Hidtil har Mohamed Ibrahim tjent 370.000 kroner på dagholdet i pakkeriet, hvilket altså ifølge reglerne ikke er nok.

Med skiftet til natholdet stiger lønnen ifølge fællestillidsmand Peter Uno Andersen til 422.000 kroner. Derfor forventer Peter Uno Andersen nu, at Mohamed Ibrahim er sikret opholdstilladelse i Danmark.

- Lige nu har jeg det faktisk skide godt, men helt ærligt synes jeg, at det er urimeligt, at beløbsgrænsen skal være så høj, siger fællestillidsmand Peter Uno Andersen.

Han forstår godt, at der skal være en beløbsgrænse for at undgå, at udlændinge dumper lønnen.

- Men der er mange danskere rundt om i landet, der lever for betydeligt mindre, siger han.

Mohamed: Nathold er fantastisk mulighed

Lønstigningen sker, fordi Mohamed Ibrahim nu får nattillæg, og han var ikke i tvivl om, at han skulle sige ja til at blive flyttet over på nathold.

- Det er meget hårdt at arbejde om natten, men jeg er meget glad for mit arbejde og er altid klar til at arbejde, siger Mohamed Ibrahim.

Mohamed Ibrahim er en af flere hundrede somaliere, som har mistet sin opholdstilladelse, fordi Udlændingestyrelsen vurderer at sikkerheden er forbedret i Somalia.

Det er nu op til Styrelsen for International rekruttering og integration at afgøre, om Mohamed Ibrahim opfylder kravene til ophold i Danmark.

Opdateret klokken 15.58 med kommentar fra Mohamed Ibrahim.