8 ud af 10 universitetsstuderende ved AU Herning får job i det private erhvervsliv, når uddannelsen er færdig.
Et tal, der står i skærende kontrast til det landsdækkende billede, som uddannelsesminister Morten Østergaard har tegnet af, at alt for få universitetsstuderende får karriere hos private firmaer.
Studerende og firmaer kobles sammen
Alle studerende ved AU i Herning har i løbet af deres uddannelsestid kontakt med det private erhvervsliv.
- 100 procent af vores studerende ved AU Herning har kontakt med det private erhvervsliv, mens de læser, fortæller institutleder og professor, Michael Goodsite.
Den taktik gør chancen for at få et job hos private firmaer større, tror Michael Goodsite. I hvert fald viser tallene, at omkring 80 procent af de studerende ender i jobs i det private erhvervsliv, når de er dimitteret, siger institutlederen.
De universitetsstuderende i Herning modtager blandt andet undervisning fra folk, der kommer fra små og store virksomheder. Derudover har AU Herning særlige mentorordninger, som kæder firmaer og studerende sammen, allerede inden uddannelsen er færdig.
Minister vil ændre undervisningen
Uddannelsesminister Morten Østergaard vil have landets universiteter til netop at fokusere undervisningen i en mere erhvervsorienteret retning, så flere af de studerende vælger det private erhvervsliv, når uddannelsen er færdig.
Som det er i dag er halvdelen af akademikerne ansat hos det offentlige og uddannelsesminister Morten Østergaard er bange for, at mange jobs forsvinder ud af landet, hvis ikke flere akademikere vælger karriere i det private.
Men det er ikke alle universiteter, kan hverken kan eller skal være så erhversmindede som os, mener Michael Goodsite fra AU Herning.
- Danmark har også behov for institutter, hvor de studerende ikke nødvendigvis alle er målrettede en kontakt med det private erhvervsliv, siger institutlederen fra Herning.