Mandag eftermiddag modtog to skoler - Tingstrup Skole i Thisted og Klarup Skole i Nordjylland - uafhængigt af hinanden bombetrusler.
Begge steder fik det politiet til at rykke ud og indlede en større efterforskning, som dog hurtigt blev afblæst, da det stod klart, at der var tale om falske alarmer.
Politiet bekræfter nu over for DR, at truslerne i begge tilfælde blev sendt via det nye intranet Aula.
- Det lader til, at der er kommet en række trusler hen over landet til skoler. Vi er nødt til at gå ind og kigge på, om der er en sammenhæng i de sager, så vi ser på it-sporet ad den vej, siger politikommissær Henrik Staal fra Nordjyllands Politi.
Nye trusler, mens 13-årig blev afhørt hos politiet
På Tingstrup Skole stod en 13-årig elev som afsender af bombetruslen.
Mens han sad til afhøring hos lokalpolitiet i Thisted, modtog en lærer endnu en besked fra drengen om en bombetrussel. Denne gang var det via Apples beskedtjeneste iMessage, og her stod det klart, at den 13-årige næppe selv havde sendt den besked.
- Drengen kan ikke have sendt fra iMessage, for han ejer ikke en iPhone. Og han kan heller ikke have sendt den, mens han sad hos os, siger politikommissær Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.
Under afhøringen kom det frem, at den 13-åriges profiler ifølge politiet er blevet hacket.
- Derfor kan hans oplysninger være blevet brugt, og så kan selve truslen være blevet sendt andre steder fra end fra ham, siger politikommissær Jørgen Jensen.
Det samme er tilfældet på skolen i Klarup. Her var det en 15-årig elev, der stod som afsender.
- Vi har haft en enkelt anholdt, som det viste sig ikke har noget med sagen at gøre. Dernæst er der et it-spor i sagen, som vi skal kigge på, siger politikommissær Henrik Staal fra Nordjyllands Politi.
It-spor peger mod Fyn
I Thisted-sagen er truslerne sendt fra en ip-adresse, som politiet har sporet til Fyn. Men nærmere kan politiet ikke komme det endnu.
- Der er ikke sådan lige at finde frem til det ene og det andet, så der skal laves en del efterforskning i det, siger Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.
Efterforskningsarbejdet ligger hos de enkelte politikredse, og der er på nuværende tidspunkt ikke planer om, at Rigspolitiet går ind i sagen.
- Det er selvfølgelig vores opgave at stille mennesker, som sender de her trusler, til regnskab. Det gør vi et stort arbejde for, siger Hans Roost fra Midt- og Vestjyllands Politi og tilføjer
- Det er en uskik at sende bombetrusler på nettet. Det giver enorm utryghed i befolkningen, og det giver myndighederne rigtig meget arbejde.